Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammıyla resmen bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı alıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammıyla resmen bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın! Emekli ve memur maaş zam oranının belirlenmesinin ardından, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar merakla sosyal destek ödemeleri zammını beklemeye başladı

Emekli ve memur maaşlarına 2023 senesi için yapılacak zam oranı yüzde 30 olarak belirlendi. Emekli ve memur maaş zam oranının belirlenmesinin ardından, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar merakla sosyal destek ödemeleri zammını beklemeye başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ödemelerinin de güncelleme yapıldığını geçtiğimiz ay resmen duyurdu. 

Bakan Derya Yanık, 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de ocak ayı memur zam oranı çerçevesinde yükseltildiğini vurguladı. 

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli olan binlerce vatandaş,  devlet tarafından verilen ve peş peşe hesaplara yatırılan 65 yaş aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşından yararlanıyor. 

Bakan Derya Yanık'ın açıklamalarından sonra binlerce kişinin faydalandığı  65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamlı rakamları peş peşe belli oldu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammıyla resmen bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

Sabah Gazetesi'nin aktardığına göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık tarafından ihtiyaç sahiplerine sağlanan sosyal yardımlara ilişkin zammı geçtiğimiz ay duyurdu. 

Bakan Yanık, konu ile ilgili açıklamasında, 2023'te de toplumu kapsayan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeye devam edeceklerine dikkat çekti. Yanık, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, karşılaşılabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeyi sürdüreceklerine de dikkat çekti. 

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için pek çok farklı kalemde destek ödemesi yapan Aile Bakanlığı, son süratle çalışmalarını da sürdürüyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammıyla resmen bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM MAAŞI 2023 ZAMMI 

Bakan Derya Yanık, söz konusu açıklamasında 65 yaş aylığının 1.536 liradan 1.997 liraya yükseltildiğini dile getirdi. 

Zamlarla ilgili açıklamasında "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 liraya 1594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 liraya 2 bin 392 liraya yükseldi" ifadelerine yer veren Yanık, diğer ödemelere de değindi.

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen maaş da 1.226 TL'den 1.594 TL'ye yükseldi. 

Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaş için evde bakım maaşı ödediklerinin altını çizen Bakan Yanık, geçen senenin ikinci yarısında bu destek ödemesinin 3 bin 336 lira şeklinde ödendiğini belirtti. Yanık, evde bakım maaşının Ocak zammıyla 4 bin 336 TL'ye ulaştığını duyurdu. 

'Türkiye Yüzyılı' vizyonu doğrultusunda, hiçbir vatandaşı arkada bırakmayan toplum vizyonuyla hareket ettiklerine dikkat çeken Bakan Yanık, 2022'de toplam 18 milyar TL tutarında evde bakım maaşı ödendiğinni aktardı. 

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin açıklamasında, çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini gözettiklerine vurgu yaparak "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye çıkarıldı" ifadelerini kullandı. 

Gram altın için en kritik tarih resmen peş peşe açıklandı! Bu tarihi duyanlar adeta bir yaşına daha girdi! Hemen bakın!

Benzin ve motorinde indirim fırtınası! Peş peşe açıklandı, şimdi bakın! İşte Opet, BP, PO 25 Şubat 2023 fiyat listesi…

Merkez Bankası, bankaları dolar konusunda uyardı! Bankaların bu işlemi yapması yasaklandı!