Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni zamla tam bu kadara yükseldi! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Binlerce vatandaş devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlardan faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni zamla tam bu kadara yükseldi! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın! Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen sosyal desteklere sık sık başvuru yapılıyor

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası başta olmak üzere, binlerce vatandaş sosyal destek ödemesi alıyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen sosyal desteklere sık sık başvuru yapılıyor. 

Dar gelirli pek çok vatandaş, 2023 zamlı sosyal destek tutarlarını merakla araştırıyor. 

2023 yılı için emekli ve memur maaş zammı yüzde 30 şeklinde açıklandı. Emekli ve memur maaş zammının belli olmasının ardından, sosyal destek ödemelerine yapılacak zam gündem oldu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçen aylarda, konuya ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı ve birçok vatandaşın merak ettiği 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zamlı tutarlarını kalem kalem açıkladı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni zamla tam bu kadara yükseldi! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesi kapsamında 2023 yılı için uygulanan zamları peş peşe duyurdu. Bu çerçevede Bakan Yanık, açıklamasında sosyal destek ödemelerine de memur maaş zam oranı kapsamında yükseliş uygulandığına dikkat çekti. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, belirli tarihlerde, ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına tek tek ödeniyor.

Sabah Gazetesi'nin aktardığına göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, 2023 yılında da toplumun genelini içine alan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, karşılaşılabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeyi sürdüreceklerini belirtti. 

Sosyal yardım ödemeleri, devlet tarafından yatırıyılıyor. Bu kapsamda sosyal desteklerden faydalanmak için belirli kriterler de bulunuyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı yeni zamla tam bu kadara yükseldi! Peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI ZAMMI BU YIL NE KADAR? HANGİ MAAŞ KAÇ LİRA OLDU? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemelerine ilişkin açıklamasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ve SED desteği zamlı rakamlarını peş peşe duyurdu. 

Bakan Derya Yanık, bu kapsamda, yaşlı aylığı olarak da bilenen 65 yaş aylığının 1.536 TL'den 1.997 TL'ye yükseltildiğine dikkat çekti ve "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 TL'den 1594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 liradan 2 bin 392 TL'ye yükseltildi" şeklinde konuştu. 

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlar için de 1.228 TL olarak verilen yardım, yeni zamla 1.594 TL'ye yükseltildi. 

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında 3 bin 336 TL şeklinde hesaplara yatan evde bakım maaşı da 2023 zammıyla 4 bin 336 TL'ye yükseldi. 

2022 yılında 18 milyon TL'lik evde bakım parası ödendiğinin altını çizen Bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 liraya ulaştı. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına gerçekleştirilen ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye yükseltildi" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı. 

Benzin, motorin, LPG yeni indirim var mı? Akaryakıt fiyatlarında son dakika! BP, Opet, PO 9 Mart 2023 fiyat listesi

1 doların 10 gün sonra ne kadar olacağı tek tek açıklandı! Elinde avucunda dolar olanların resmen aklı başından gitti!

SGK’dan çok kritik bir duyuru geldi! Karşılıksız verilen bu parayı hemen almanız istendi!