Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları buz kestirdi! Maaşlar peş peşe açıklandı! Şimdi siz de bakın!

Binlerce kişinin yararlandığı sosyal destek ödemesi zamları merakla bekleniyordu. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları buz kestirdi! Maaşlar peş peşe açıklandı! Şimdi siz de bakın! Devlet tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerine sık sık başvurular yapılıyor

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası başta olmak üzere, sosyal destek ödemelerinden binlerce vatandaş yararlanıyor. Devlet tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerine sık sık başvurular yapılıyor. Dar gelirli olan ve sosyal yardımlardan faydalanan binlerce vatandaş yeni zamlı maaşlarını araştırıyor.

2023 yılı için emekli ve memur maaşlarına, yüzde 30 oranında zam uygulandı. Emekli ve memur maaş zammı sonrasında, sosyal destek ödemelerine ne kadar zam yapılacağı da gündeme geldi. 

Dar gelirli binlerce vatandaş 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşına ne kadar zam yapılacağını merakla araştırıyordu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz ay bir açıklamada bulundu. Bakan Derya Yanık, birçok vatandaşın merakla beklediği 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zamlı tutarlarını peş peşe açıkladı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları buz kestirdi! Maaşlar peş peşe açıklandı! Şimdi siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesi için memur maaş zam oranı doğrultusunda artış uygulandığının altını çizdi. 

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli parası ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, devlet tarafından belirlenen tarihlerde, hak sahiplerinin hesaplarına tek tek yatırılıyor. 

Sabah Gazetesi'nin aktardığına göre, Bakan Derya Yanık, sosyal yardım ödemelerine yapılan zamla ilgili açıklamasında; 2023'te de toplumun genelini kapsayan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeyi sürdüreceklerini belirterek, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, yaşanabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeyi sürdüreceklerine de vurgu yaptı. 

İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen dar gelirli binlerce vatandaş için devlet tarafından sağlanan sosyal yardımların yeni zamlı tutarları bir bir belli oldu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları buz kestirdi! Maaşlar peş peşe açıklandı! Şimdi siz de bakın!

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI YENİ YIL ZAMMI NE KADAR OLDU 2023? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlara ilişkin yaptığı açıklamasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ve SED desteğini peş peşe açıkladı. 

Bu kapsamda Bakan Yanık, 65 yaş aylığının 1.536 TL'den 1.997 TL'ye ulaştığını dile getirdi. 

"Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 TL'den 1594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 liradan 2 bin 392 TL'ye yükseltildi" açıklamasında bulunan Yanık, tek tek diğer sosyal desteklere yapılan zammı da duyurdu. 

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlar için de devlet tarafından destek ödemesi yapılıyor. Bakan Yanık, bu ödemenin de 1.226 liradan 1.594 liraya ulaştığını aktardı. Derya Yanık, geçtiğimiz yılın ikinci yarısında 3 bin 336 TL şeklinde hak sahiplerine yatırılan evde bakım maaşının da bu sene için 4 bin 336 TL'ye yükseltildiğine vurgu yaptı. 

2022'de 18 milyon Türk Lirası tutarında evde bakım yardımı ödemesi yapıldığının altını çizen Bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 liraya ulaştı. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına gerçekleştirilen ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye yükseltildi" ifadelerini kullandı ve açıklamasını sonlandırdı. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı: Mayıs'a kadar 200 bin konutun ihalesi yapılacak!

Benzin, motorin, LPG fiyatları peş peşe belli oldu! Akaryakıtta il il yeni şok! BP, Opet,Total 6 Mart 2023 fiyat listesi

1 doların 13 gün sonra ne kadar olacağı tek tek açıklandı! Elinde avucunda dolar olanların adeta ayakları yerden kesildi