Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında 2023 depremi! Yeni zam şok etti! Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

Hükümet tarafından sağlanan sosyal yardımlardan binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş yararlanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında 2023 depremi! Yeni zam şok etti! Şimdi zamlı maaşınıza bakın!  İhtiyaç sahibi ve dar gelirli binlerce vatandaş, sosyal desteklerin kaç lira olduğunu ve ödemelerle ilgili son dakika gelişmelerini araştırıyor

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı başta olacak şekilde, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan binlerce vatandaş, hükümet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinden yararlanıyor. 

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli binlerce vatandaş, sosyal desteklerin kaç lira olduğunu ve ödemelerle ilgili son dakika gelişmelerini araştırıyor. 

2023 yılı için memur ve emekli maaş zammı oranı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Emekli ve memur zam oranının belli olmasının ardından, sosyal destek ödemelerinin ne kadar olacağı da gündem oldu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında 2023 depremi! Yeni zam şok etti! Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz aylarda devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerine ilişkin kritik bir açıklamada bulundu ve 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zamlı rakamlarını peş peşe duyurdu. 

Bakan Derya Yanık, konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, sosyal destek ödemelerine de memur maaş zam oranı doğrultusunda artış yapıldığını vurguladı.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, devlet- tarafından, belirli günlerde, ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına tek tek ödeniyor. 

Sabah Gazetesi'nin aktardığına göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal destek ödemelerinin zamlarını tek tek duyurduğu açıklamasında; 2023 yılında da toplumun genelini içine alan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerde iyileştirmeye gideceklerini ifade etti. Bakan Yanık, bu kapsamda yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye, karşılaşılabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeye devam edeceklerine de dikkat çekti. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında 2023 depremi! Yeni zam şok etti! Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI KAÇ LİRA 2023? HANGİ MAAŞ NE KADAR OLDU? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal destek ödemelerine ilişkin gerçekleştirdiği açıklamasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ve SED desteğinin 2023 zamlı yeni rakamlarınn kaç lira olduğunu kalem kalem açıkladı. 

Bakan Derya Yanık, bu doğrultuda, yaşlı aylığı olarak da bilenen 65 yaş aylığının 1.536 TL'den 1.997 TL'ye çıkarıldığının altını çizdi ve "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 TL'den 1594 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 liradan 2 bin 392 liraya yükseltildi" açıklamasını yaptı.

Geçen senenin 2'nci yarısında 3 bin 336 Türk Lirası olarak hesaplara yatan evde bakım maaşı da yeni yıl zammının ardından 4 bin 336 Türk Lirası olarak ödeniyor. 

2022'de 18 milyon Türk Lirası tutarında evde bakım yardımı ödendiğinin altını çizen Bakan Yanık, zamlarla ilgili açıklamasını "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 liraya ulaştı. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına gerçekleştirilen ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye yükseltildi" ifadelerini kullanarak bitirdi. 

Akaryakıtta indirim rüzgarı başladı mı? Motorine tam bu kadar indirim geldi! BP, PO, Opet 15 Mart 2023 fiyat listesi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

SGK’dan yeni destek ödemesi geliyor! Başvuru koşulu olmadan aylık 400 TL verilecek! Bu parayı hemen alabileceksiniz!