Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı bir bir açıklandı! Bu rakamı görenin aklı gitti! Hemen bakın

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı bir bir açıklandı... Bu rakamı görenin aklı gitti... Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2023 yılında asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına gelen zam birçok kaleme de yansıdı

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zamları peş peşe açıklandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2023 yılında asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına gelen zam birçok kaleme de yansıdı. Bunların arasında, devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaş için sağlanan sosyal destek ödemeleri de bulunuyor.

Yeni asgari ücretin dışında emekli ile memur maaş zammının belli olmasından sonra 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına da zam geldi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı bir bir açıklandı... Bu rakamı görenin aklı gitti... Hemen bakın...

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ocak 2023 zamlı asgari ücret sonrasında yaşlılık maaşı başta olacak şekilde işsizlik maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı gibi ödemelere gelen zamlar da pek çok kişi tarafından merak ediliyor.  

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı bir bir açıklandı... Bu rakamı görenin aklı gitti... Hemen bakın...

Yeni yılın ilk ayı itibarıyla yeni asgari ücret 8 bin 506 Türk Lirası şeklinde açıklandı. Memur ve emekli maaşlarına da yüzde 30 zam geldi. Bu zamlardan sonra milyonlarca vatandaşın maaşları da değişti.

Verilen bilgilere göre, 65 yaş aylığı, SGK’dan herhangi bir geliri bulunmayan, kanunla belirlenen muhtaçlık sınırından az geliri bulunan ve bu durumu belgeleyen vatandaşlara veriliyor.

Devlet, yüzde 40-69 arası ile yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşlara da destek ödemesi veriyor. Bu çerçevede, engelli aylığından faydalanabilmek için vatandaşların nafaka almaması, herhangi bir gelirlerinin olmaması ve sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmaması gerekiyor.

Evde bakım maaşı da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ağır engelli raporu olan ve hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatıyor.

Verilen detaylara göre, milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücrete yapılan Ocak 2023 zammının ardından maaşların artmasının yanı sıra bir avantaj daha gündeme geldi. Bu çerçevede, devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılan 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası alabilmek de kolaylaştı. 

Devlet tarafından hesaplara peş peşe ödenen destek ödemelerinden faydalanılabilmesi için gerekli olan hane içindeki kişi başı gelir sınırı değişti. 

Asgari ücret zammından sonra 65 yaş ve engelli aylıklarında 1.833 lira olan kişi başı gelir sınırı 2 bin 835 liraya, evde bakım parasında da 3 bin 666 lira olan kişi başı gelir sınırı 5 bin 671 liraya çıktı.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı bir bir açıklandı... Bu rakamı görenin aklı gitti... Hemen bakın...

BU RAKAMLARI GÖRENİN AKLI GİTTİ

65 yaş aylığı geçtiğimiz sene 1.684 Türk Lirası olarak ihtiyaç sahiplerine ödeniyordu. 2023 yılı Ocak zammıyla 65 yaş aylığı 2 bin 604 TL'ye çıktı.

Yüzde 40-69 engelli raporu olan vatandaşlara ödenen maaş, Ocak 2023 zammıyla 1.227 liradan 1.595 liraya çıktı.

Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlara da geçen sene 1.840 Türk Lirası şeklinde ödenen destek, yeni zamla 2 bin 392 TL şeklinde yatacak.

EVDE BAKIM MAAŞI YENİ ZAMLA KAÇ NE KADAR OLDU? 

Verilen detaylara göre, evde bakım parası 2022 yılında 3 bin 336 lira şeklinde ödeniyordu. Yeni yıl zammıyla söz konusu bu rakam 4 bin 336 Türk Lirası'na yükseldi. 

Emekliler bu tarihte resmen soğuk terler dökecek! İşte 13 milyon uykularını kaçıran o tarih! Hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Resmen geri sayım başladı! Bunu yapmayanlar yandı!

Aile Bakanlığı 2023 destek ödemeleri resmen açıklandı! Yatırılan bu paraları duyanın ağzı kulaklarına vardı! Kaçırmayın