Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı tam bu kadar! Rakamlar peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Sosyal yardımlardan faydalanan binlerce vatandaş zamlı maaşları merak ediyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı tam bu kadar! Rakamlar peş peşe açıklandı!  Ocak 2023 ile birlikte milyonlarca kişinin maaşına zam geldi

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına gelen zammın ardından, devletin ihtiyaç sahipleri vatandaşlara sağladığı sosyal destekler de tamlandı. 

Ocak 2023 ile birlikte milyonlarca kişinin maaşına zam geldi. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası başta olmak üzere sosyal yardım tutarı da yükseldi. 

Sosyal yardımlardan faydalanan binlerce vatandaş, son dakika yeni zamlı maaşlarının kaç lira olduğunu araştırıyor. 

Hükümet tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, SED desteği gibi kalem kalem destek ödemesi yapılıyor. 

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına gelen zamla beraber değişen 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasının da zamlı tutarları kalem kalem açıklandı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı tam bu kadar! Rakamlar peş peşe açıklandı!

Sosyal yardım ödemelerine yeni yıla girilmesiyle beraber ne kadar zam yapıldığı ve yeni maaşların kaç TL olduğu vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşların araştırdığı o soruların yanıtlarını peş peşe verdi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 Ocak ile birlikte sosyal destek ödemeleri için uygulanan zamları ve zamlı yeni maaş rakamlarını açıkladı. 

Derya Yanık, konuya ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında, bu sene de sosyal hizmetler ile yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerde iyileştirmeler uygulamayı ve yeni hizmet modelleri ile alanları geliştirmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

2023 Ocak itibarıyla yeni asgari ücret zammı yüzde 55 oldu ve net asgari ücret de 8 bin 506 TL'ye ulaştı. Memur zam oranı yüzde 30 olarak belirlenirken, sosyal yardımlar da bu oranda yükseldi.
 
65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammı tam bu kadar! Rakamlar peş peşe açıklandı!

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR ÖDENECEK 2023?

65 yaş aylığı geçtiğimiz sene 1.536 TL olarak hak sahiplerine ödeniyordu. Bakan Yanık, yaşlılık aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığının, 2023 Ocak zammıyla 1.997 liraya yükseldiğini açıkladı. 

ENGELLİ AYLIĞI OCAK 2023 ZAMMI NE KADAR OLDU? 

Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olan vatandaşlar için sağlanan engelli aylığı, Ocak 2023 zammının ardından 1.594 TL olarak güncellendi. 

Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlar için verilen destek tutarı da 1.840 TL'den, 2 bin 392 TL'ye yükseltildi. 

Hükümet tarafından 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara sağlanan destek tutarı da 1.226 Türk Lirası'ndan 1.594 Türk Lirası'na ulaştı. 

EVDE BAKIM PARASI YENİ ZAMLA KAÇ LİRA OLDU 2023?

Bakan Derya Yanık, sosyal destek ödemelerine ilişkin gerçekleştirdiği açıklamasında evde bakım maaşından aylık 560 bin civarında vatandaşın yararlandığını vurguladı. 

Evde bakım maaşı, Temmuz 2022 itibarıyla 3 bin 336 lira şeklinde hesaplara yatırılıyordu. 

Ocak 2023'te gelen yeni zamla evde bakım maaşı 4 bin 336 Türk Lirası oldu. 

Altın fiyatlarında adeta 7 şiddetinde deprem! Tek tek açıklandı, duyanın resmen aklı gitti! Altını olanlar aman dikkat!

Asgari ücrete ara zam depremi! Gören herkes resmen buz kesti! Hemen bu açıklamalara bakın!

Doğalgaza gizli zam! Meğer uzun zamandır yapılıyormuş! Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntem!