Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla tam bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

Binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasından faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla tam bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın! Emekli ve memur maaş zam oranının belli olmasından sonra, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşların gözleri sosyal destek ödemelerine ne kadar zam geleceğine çevrildi

Emekli ve memur maaşlarına 2023 yılı için uygulanacak zam oranı yüzde 30 şeklinde açıklanmıştı. Emekli ve memur maaş zam oranının belli olmasından sonra, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşların gözleri sosyal destek ödemelerine ne kadar zam geleceğine çevrildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası tutarlarının da güncellendiğini geçtiğimiz ay resmen açıkladı. 

Bakan Derya Yanık, 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesine de ocak ayı memur zammı kapsamında zam yapıldığının altını çizdi. 

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli olan binlerce vatandaş, hükümet tarafından peş peşe hesaplara yatırılan 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşından faydalanıyor. 

Bakan Yanık'ın açıklamalarının ardından binlerce kişiye ödenen 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamlı rakamları tek tek belli oldu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla tam bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal yardımlarla ilgili zam açıklamasını geçtiğimiz ay yaptı. 

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin açıklamasında, 2023 yılında da toplumun genelini kapsayan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeyi, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, ortaya çıkacak yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeyi sürdüreceklerini aktarmıştı.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için birçok farklı alanda destek ödemesi gerçekleştiren  Aile Bakanlığı, çalışmalarına hızla devam ediyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla tam bu kadar oldu! Tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI 2023 ZAMLARI 

Bakan Derya Yanık, söz konusu açıklamasında 65 yaş aylığının 1.536 Türk Lirası'ndan 1.997 Türk Lirası'na yükseldiğini duyurdu. 

Derya Yanık, zamlarla ilgili açıklamasını sürdürerek "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 liraya 1594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 liraya 2 bin 392 liraya yükseldi" açıklamasında bulundu. 

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlar için verilen desteği tutarı da, 1.226 liradan 1.594 liraya çıktı. 

Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaş için evde bakım parası ödemesi yapıldığını dile getiren Bakan Yanık, geçtiğimiz yıl 3 bin 336 TL olarak verilen evde bakım parasının bu sene 4 bin 336 TL'ye yükseldiğini açıkladı.

'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çerçevesinde, hiçbir vatandaşı arkada bırakmayan toplum vizyonuyla adım attıklarının altını çizen Bakan Yanık, 2022 yılında toplam 18 milyar liaralık evde bakım parası ödemesi yapıldığını dile getirdi. 

Derya Yanık, çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesine dikkat ettiklerini belirterek, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye çıkarıldı" açıklamasında bulundu. 

Benzine indirim geldi! Akaryakıtta tabela resmen değişti! Opet, BP, PO, Total 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Aile Bakanlığından bir maddi destek daha! Çocuğu olan aileler hemen başvursun!

Bankada gram altını olanlar aman dikkat! İslam Memiş peş peşe o tuzağı açıkladı, bunu yapanlar yandı! Hemen bakın!