Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı ne kadar olacak? Hemen peş peşe hesaplanan rakamlara bakın

Binlerce vatandaş '65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni yıl zammı ne kadar olacak?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni yıl zammı ne kadar olacak? Maaşlar kaç TL'ye yükselecek? Peş peşe hesaplandı! Siz de hemen bakın! Bu destekler kapsamında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası da yer alıyor

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye farklı kalemlerde nakit destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bu destekler kapsamında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası da yer alıyor. 

Binlerce vatandaş, her ay 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası desteklerinden yararlanıyor. 

Yeni yılla beraber, asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına zam gelecek. Milyonlarca çalışan, emekli ve memur tarafından yeni zamlı maaşların kaç lira olacağı merak ediliyor ve zam ile ilgili gelişmeler sık sık araştırılıyor. 

2023 Ocak'ta asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarının yanı sıra, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası da dahil olacak şekilde pek çok kalemde artış yaşanacak. 

Şu ana kadar belli olan enflasyon verileri dikkate alınarak, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni yıl zammı peş peşe hesaplandı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın senenin  ikinci yarısı için enflasyon beklentisi yüzde 17,86 şeklinde açıklanmıştı. AA Finans’ın anketine göre ise bu oranın yüzde 21,61 olarak belirlendiği görüldü. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için yapılacak yeni yıl zammı AA Finans, TCMB Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre hesaplandı. Hesap 4 aylık kesinleşen enflasyon rakamlarına göre yapıldı. 

Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni yıl zammı ne kadar olacak? Maaşlar kaç TL'ye yükselecek? Peş peşe hesaplandı! Siz de hemen bakın!

Haber Global'de yer alan son dakika ayrıntılarına göre; 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına da Ocak'ta zam gelecek. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası son dakika enflasyon verilerine göre bir bir hesaplanarak belirlendi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni yıl zammı ne kadar olacak? 

Şu ana kadar açıklanan resmi verilere göre; 65 yaş aylığı şu an 1.537 Türk Lirası olarak ödeniyor. Merkez Bankası hesabına göre, bu sosyal destek, Ocak'ta 1.827 liraya, AA Finans'ın rakamlarına göre 1.885 TL'ye  çıkabilecek.  4 aylık olarak açıklanan enflasyon oranına göre ise 65 yaş aylığı için kesinleşen rakam 1.719 lira olarak belirtildi. 

Evde bakım parası şu an 3 bin 336 TL şeklinde hesaplara yatıyor. paylaşılan son dakika detaylarına göre; Merkez Bankası enflasyon tahmini kapsamında; evde bakım parası 3 bin 965 Türk Lirası'na, AA Finans'a göre 4 bin 90 liraya yükselecek. 4 aylık enflasyona göre netleşen rakam ise 3 bin 731 Türk Lirası olarak açıklandı.

Yüzde 40-69 arası engelli raporuna sahip vatandaşlara şu an 1.227 Türk Lirası olarak nakit destek sağlanıyor. Bu tutarın Merkez Bankası rakamlarına göre 1.458 lira, AA Finans'ın rakamlarına göre 1.504 Türk Lirası olarak değişeceği öngörüldü. 

Yüzde 70 ve üstü rapora sahip engelli vatandaşlara ise şu an için 1.840 liralık bir destek veriliyor. Söz konusu bu rakamın 1 Ocak 2023 zammının ardından 2 bin 187 lira ya da 2 bin 256 lira olarak değişebileceği hesaplandı. 4 aylık kesinleşen zam rakamı ise 2 bin 58 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Gram altının 41 lira birden yükseleceği net tarih belli oldu! Elinde altını olanlar hemen bakan kazanacak

Çiftçilere mazot ve gübre desteği şoku! Mazot ve gübre desteği bu şekilde ödenecek! Şimdi bakın!

Gram altının geleceği rakamlar peş peşe açıklandı! 1 gram bile altını olanların resmen nutku tutuldu! Hemen bir göz atın

Emekli promosyonun yeni rakamları peş peşe açıklandı! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kampanyasını duyurdu!