Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük sürpriz! Yeni zam buz kestirdi! Hemen siz de bakın!

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinden dar gelirli binlerce vatandaş faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük sürpriz! Yeni zam buz kestirdi! Hemen siz de bakın! İhtiyaç sahibi ve dar geirli vatandaşlar, sık sık sosyal destek ödemelerine ilişkin son dakika gelişmelerini merakla araştırıyor

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası başta olmak üzere, dar gelirli binlerce vatandaş, devlet tarafından sağlanan sosyal desteklerden faydalanıyor. İhtiyaç sahibi ve dar geirli vatandaşlar, sık sık sosyal destek ödemelerine ilişkin son dakika gelişmelerini merakla araştırıyor. 

2023 yılı için emekli ve memur maaş zam oranı yüzde 30 şeklinde duyuruldu. Emekli ve memur maaş zammının açıklanmasının sonrasında, sosyal yardım tutarları yeniden gündeme oturdu.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük sürpriz! Yeni zam buz kestirdi! Hemen siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz aylarda hükümetin sağladığı sosyal yardımlarla ilgili son dakika açıklaması yaptı ve 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zamlı tutarlarını bir bir açıkladı. 

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, sosyal yardım ödemelerine de memur maaş zam oranı kapsamında artış uygulandığının altını çizdi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, devlet- tarafından, belirlenmiş olan günlerde, ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına peş peşe yatırılıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal destek ödemesi zamlarını duyurduğu açıklamasında; 2023'te de  toplumun genelini içine alan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerde iyileştirmeye gideceklerini belirterek, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, karşılaşılabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeye devam edeceklerinin altını çizdi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük sürpriz! Yeni zam buz kestirdi! Hemen siz de bakın!

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU 2023? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal destek ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ve SED desteğinin 2023 zamlı yeni rakamlarını bir bir açıkladı. 

Bakan Derya Yanık, bu kapsamda, yaşlı aylığı olarak da bilenen 65 yaş aylığının 1.536 TL'den 1.997 TL'ye yükseltildiğine vurgu yaparak açıklamasında ""Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 TL'den 1594 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 liradan 2 bin 392 liraya yükseltildi" şeklinde konuştu. 

Geçtiğimiz yılın 2'nci yarısında 3 bin 336 TL şeklinde verilen evde bakım parası da yeni yıl zammının ardından 4 bin 336 lira olarak güncellendi. 

2022 senesinde 18 milyon liralık evde bakım parası verildiğine vurgu yapan Bakan Derya Yanık, konuyla ilgili açıklamasını "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 liraya ulaştı. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına gerçekleştirilen ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye yükseltildi" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Aile Bakanlığından destek alanlar müjde! TC sonu 0,2,4,6,8 olanlar hemen e- Devlet'e bakın! 1250 TL hesaplara yattı!

Deprem bölgesinde asgari ücret 11 bin 759 TL'ye yükselecek! 

Doların nabzını tutan adam Selçuk Geçer net rakam verdi! Dolar 9 gün sonra tam tamına bu kadar olacak