Ekonomi

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Eylül müjdesi! Hangi maaş kaç lira oldu?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği tutarlarının yeni zamla kaç liraya yükseldiği merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki merakla beklenen 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ne kadar oldu? İşte zamlı maaşlar...Verilen detaylara göre, devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri verilirken, emekli ve memur zammı ile asgari ücret zammından sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli ve yaşlılar için sunduğu destek miktarları da artırıldı

Birçok vatandaş tarafından merak edilen ve araştırılan 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ödemelerine zam müjdesi geldi. Verilen detaylara göre, devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri verilirken, emekli ve memur zammı ile asgari ücret zammından sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli ve yaşlılar için sunduğu destek miktarları da artırıldı.

Milyonlarca vatandaşı yüzünü güldüren emekli ve memur zammı ile asgari ücret zammıyla beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlılara ödenen bazı desteklere ilaveten; eğitim ve sağlık alanında da ihtiyaç sahipleri için sunulan destek ödemelerinde de artışa gidildi.

Peki merakla beklenen 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ne kadar oldu? Merakla beklenen yeni zamla bu maaşlar kaç lira olarak verilecek? 

65 YAŞ AYLIĞI KAÇ TL OLDU 2022?

Merakla beklenen Temmuz zamlarından sonra sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen tutar aylık olarak 1.084,54 liradan 1.536 liraya yükseldi. Verilen bu desteklerden yararlanamak için bir gelir sınırı var; verilen detaylara göre, asgari ücrete gelen zamla bu gelir sınırı da arttı. Yine aktarılan detaylara göre, 65 yaş aylığı için vatandaşın kendisinin ve eşinin gelirleri baz alınıyor. Eğer kişi başına düşen gelir 1.833,45 Türk Lirası'ndan daha düşükse 65 yaş maaşı için başvuru yapılabiliyor. 

ENGELLİ AYLIĞI KAÇ TL OLDU 2022?

Verilen son dakika bilgilerine göre, memur maaş katsayısındaki yüzde 41.69'luk artışla birlikte, yüzde 40-69 engelli vatandaşlar için ödenen aylık ödemeler 865,75 liradan 1.226,69 liraya yükselirken, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylıkları da 1.298,63 Türk Lirası iken gelen zamla birlikte 1.840,04 liraya yükseldi.

EVDE BAKIM DESTEĞİ KAÇ TL OLDU 2022?

Yine verilen detaylara göre, bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için ödenen ve 2.343,44 Türk Lirası tutarındaki evde bakım desteği de memur maaş katsayısındaki artışlarla beraber 3.336,03 Türk Lirası'na yükseldi. Söz konusu bu destekten faydalanmak artık daha da kolay hale geldi. Bu çerçevede hanedeki kişi başı gelirin artık 3.666,90 Türk Lirası2ndan daha düşük tutarda olması halinde ödeme yapılıyor.

18 yaşından küçük olan engelli vatandaşların yakınları için ödenen nakit destek ödemesinin miktarı da 865,75 Türk Lirası'ndan 1.226,69 Türk Lirası'na yükseldi. Söz konusu bu destekten sosyal güvenceye sahip olmayan ve hane içerisindeki kişi başına düşen gelir miktarı 1.833,45 Türk Lirası'nı aşmayan kişiler faydalanabiliyor. 
 

Bu bankalarda kıyamet koptu! Peş peşe açıkladılar!

Altını olanlara kötü haber! Duyan şaşırıyor!

Dolarda rota belli oldu! Kimse tutamayacak!

Altın işte bu tarihte 1.200 lira olacak! Gardınızı alın!

Emekliler 1 Ocak 2023 zammınıza hemen bir göz atın! Tek tek BağKur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri 2023 zam tablosu!