Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak sürprizi! Zamlı maaşlar kalem kalem hesaplandı! Şimdi bakın!

Asgari ücret zammı ile sosyal yardımların da tutarları değişecek. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak sürprizi! Zamlı maaşlar kalem kalem hesaplandı! Şimdi bakın! Asgari ücret zammı ile sosyal yardımların da tutarları değişecek

Milyonlarca vatandaş Ocak zamlı maaşlarının ne kadar olacağını merakla araştırıyor. Asgari ücret zammı ile sosyal yardımların da tutarları değişecek. 

Yeni yıl ile beraber asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarının yanı sıra, ihtiyaç sahibi olan vatandşalara devletin sağladığı sosyal destek ödemeleri de zamlanacak.

Zamlar ile ilgili yayınlanan bilgilere göre enflasyon farklarından doğan artışlar asgari ücretliler, memur maaşları ve emekli maaşlarınını etkileyecek. Bunun yanı sıra 65 yaş aylıkları, evde bakım paraları ve engelli aylıkları da bu kapsamda değişecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, 2023'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları çerçevesinde başlattığı araştırma sonuçları ile ilgili açıklama geldi.  İşçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 liranın üzerindeyken, işverenlerin asgari ücret beklentisi 7 bin lira olarak gündeme geldi.

Milliyet'te yer alan habere göre; asgari ücret zammı ile staj ücreti, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı, GSS primi gibi kalemler de artacak. 

Peki yeni maaşlar kaç TL olacak? Asgari ücretin yüzde 30 veya 40 yükselmesi durumunda 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ne kadar olacak? Zamlı maaşlar kalem kalem hesaplandı! Şimdi bakın!

Milliyet'te yer alan habere göre; konuya ilişkin açıklamalar yapan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Asgari ücretin genel düzeyinin artmasıyla beraber birçok ödemede, borçlanmada, sosyal yardımda artış olacak. Vatandaşın lehine ve aleyhine durumlar söz konusu" diye konuştu. Bayram, kalem kalem son dakika zamlı maaş hesaplarını paylaştı. 

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI OCAK ZAMMIYLA KAÇ TL OLACAK?

65 YAŞ AYLIĞI 

Yüzde 30 zamla: 2 bin 189 TL 
Yüzde 40 zamla: 2 bin 357 TL 
Yüzde 50 zamla: 2 bin 52 TL 

ENGELLİ AYLIĞI (Yüzde 40 ile yüzde 60 arasında)

Yüzde 30 zamla: 1.461 TL 
Yüzde 40 zamla: 1.573 TL 
Yüzde 50 zamla: 1.686 TL

ENGELLİ AYLIĞI (Yüzde 70 ve üzeri)

Yüzde 30 zamla: 2 bin 193 TL 
Yüzde 40 zamla: 2 bin 361 TL 
Yüzde 50 zamla: 2 bin 530 TL 

EVDE BAKIM PARASI:

Mevcut Maaş: 3,336 Türk Lirası

Yeni Maaş: 3,840 Türk Lirası

Hesaplara her ay peş peşe tam 1.250 TL para yatacak! Bu paraları almayı sakın unutmayın! 

TOKİ'nin il il kura takvimi açıklandı! Peş peşe yapılacak 12-19 Aralık 2022 TOKİ kura çekilişleri hangi illerde olacak?

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği resmen başladı! Son dakika!

Benzin fiyatları 18 liranın altına düştü! Akaryakıtta indirim yağmuru! Opet, BP, PO, Total 10 Aralık 2022 fiyat listesi