Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında son dakika şoku! Herkes hemen zamlı yeni maaşına baksın! 

Binlerce vatandaş sosyal yardımlardan yararlanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında son dakika şoku! Herkes hemen zamlı yeni maaşına baksın!  Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan sosyal destek ödemeleri için sık sık başvurular geliyor

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı başta olacak şekilde, binlerce vatandaş sosyal yardımlardan faydalanıyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan sosyal destek ödemeleri için sık sık başvurular geliyor. 

Dar gelirli olan ve sosyal yardım alan vatandaşlar yeni zamla aylıkların kaç lira olduğunu merakla araştırıyor. 

2023 yılı için emekli ve memur maaşlarına, yüzde 30 oranında zam yapıldığı açıklanmıştı. Emekli ve memur maaş zammının belli olmasının ardından, sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam yapılacağı da gündeme geldi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz ay bir son dakika açıklamasında bulundu ve pek çok vatandaşın araştırdığı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zamlı tutarlarını peş peşe duyurdu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında son dakika şoku! Herkes hemen zamlı yeni maaşına baksın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesi için yapılan zamları duyurdu. Bu kapsamda bu aylıklara, memur maaş zam oranı kapsamında yükseliş uygulandığını açıkladı. 

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli parası ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, hükümet tarafından belirli tarihlerde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına bir bir yatırılıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,  konuya ilişkin açıklamasında, 2023 senesinde de toplumun genelini kapsayan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeye devam edeceklerine dikkat çekerek,  yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, yaşanabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeyi sürdüreceklerinin de altını çizdi. 

Sosyal yardımlar, devlet tarafından ihtiyaç sahibi olduğu kriterlerle belirlenen vatandaşlar için veriliyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında son dakika şoku! Herkes hemen zamlı yeni maaşına baksın! 

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI 2023'TE KAÇ LİRA ZAMLANDI? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemeleri ile ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ve SED desteğini peş peşe duyurdu. 

Bu çerçevede 65 yaş aylığının 1.536 TL'den 1.997 TL'ye yükseltildiğini aktaran Bakan Yanık, "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 TL'den 1594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 liradan 2 bin 392 TL'ye yükseltildi" açıklamasında bulundu. 

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlar için de hükümet tarafından destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Bakan Yanık, bu ödemenin de 1.226 liradan 1.594 liraya yükseltildiğinin altını çizdi. 

Geçtiğimiz senenin ikinci yarısınjda 3 bin 336 lira olarak ödenen evde bakım parası da yeni zamla 4 bin 336 liraya ulaştı. 

2022'de 18 milyon lira tutarında evde bakım parası ödendiğini dile getirdi ve "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 liraya ulaştı. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına gerçekleştirilen ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye yükseltildi" diyerek açıklamasını tamamladı.

SED yardımı hesaplara yatırıldı mı? Mart ayı sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran anında alıyor! 

Altın fiyatları füze gibi fırlamaya hazırlanıyor! Bu rakamları gören yerinde duramıyor! 7 Mart 2023 altın fiyatları

TOKİ Mart 2023 kuralarında son dakika! İl il ve peş peşe çekiliyor! Hemen konut ve arsa kuralarına bakın! 

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Doların fırlayacağı tarih resmen belli oldu! Dolar borcu olanlar acele edin!