Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında zam depremi! Son dakika rakamlarını görenler inanamıyor! Acil bakın!

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına gelecek Ocak zammından sonra 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı gibi ödemelerin de tutarlarında da artışa gidilecek. Peki şu an 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı kaç lira? Acil bu rakamlara bakın...AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücrete yapılacak olan Ocak zammıyla ilgili olarak hükümetten gelen son dakika açıklamaları merak ediliyor ve araştırılıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2. dönemde 6. Aydan sonraki enflasyonun dikkate alınması durumunda asgari ücretin 7 bin 500 lia seviyelerinde olabileceğini hatta belki söz konusu bu rakamın da üzerine çıkabileceğini kaydetti.

Son dönemlerde gündemdeki konular arasında asgari ücret ve memur ile emekli zammı bulunuyor. Maaşlara yapılacak olan Ocak zammından sonra 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı gibi ödemelerin de tutarları yükselecek.

Birçok yoksul vatandaş için devlet tarafından farklı bedellerde destek ödemesi yapılıyor. Konu ile ilgili verilen son dakika bilgisine göre binlerce kişi 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı gibi ödemelere gelecek olan Ocak 2023 zammıyla ilgili son dakika gelişmelerini de merak ediyor ve araştırıyor.

Yeni yılın Ocak ayında asgari ücret zammı ile birlikte 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı gibi ödemelere de zam gelecek. Vatan Gazetesi'nin aktardığı son dakika bilgisine göre, asgari ücret zammından sonra emeklilik ödeneği, sigorta primi, işsizlik yardımı, askerlik ve analık borçları, genel sağlık sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, 65 yaş ve üstü emekli maaşları, malullük aylıkları ve staj ücretinde de artışa gidilecek.

Peki şu an 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı kaç lira? Acil bu rakamlara bakın...

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR? 

Geçtiğimiz Temmuz'da pek çok maaşa zam yapıldı. Bunların başında asgari ücret ile memur ve emekli maaşları yer alıyor. Merakla beklenen Temmuz zammından sonra 65 yaş aylığı 1.084,54 lirasından 1.536 lirasına yükseldi. Yine verilen detaya göre, 65 yaş aylığından yararlanmak için gelir sınırı koşulu mevcut.  65 yaş aylığı alacak kişiler için, kendilerinin ve eşlerinin gelirleri göz önüna alınıyor . Eğer kişi başına düşen gelir 1.833,45 TL'yi geçmiyorsa; 65 yaş aylığı almak için başvurabilir.

ENGELLİ AYLIĞI BU AY KAÇ LİRA

Açıklanan son dakika rakamlarına göre; memur maaş katsayısındaki yüzde 41.69 oranındaki yükselişle birlikte, yüzde 40-69 engelli vatandaşlar için ödenen aylık ödeme 865,75 liradan, 1.226,69 liraya çıktı. Yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 2022 yılının Temmuz ayında yapılan zamla beraber 1.298,63 liradan 1.840 liraya yükseldi.

EVDE BAKIM DESTEĞİ NE KADAR 2022 EKİM? 

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engellilerin hesaplarına yatan ve 2.343,44 lira olarak belirlenen evde bakım maaşına da memur maaş katsayısındaki artışlarla beraber de zam yapıldı. Evde bakım desteği 3 bin 340 TL'ye yükselirken, söz konusu bu desteği almak da kolay hale geldi. Bu kapsamda hanedeki kişi başı gelirin artık 3.666,90 lirayı aşmaması göz önüne alınıyor.

18 yaşından küçük olan engelli vatandaşların yakınlarına ödenen nakit destek tutarı da 865,75 liradan, 1.226,69 liraya yükseldi. Söz konusu bu destekten sosyal güvencesi olmayan ve hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarı 1.833,45 lirasını geçmeyenler faydalanıyor. 

Altın yerle yeksan oldu! Son dakika rakamlarını duyan inanamadı! İşte 16 Ekim 2022 altın fiyatları! Hemen göz atın!

Dolarda büyük deprem kapıda! Selçuk Geçer 'Rüzgar bu kez tersten esecek' diyerek, o kara haberi verdi!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Ocak zammında peş peşe deprem! 1 Ocak zam oranına hemen bir göz atın!

5 bankada peş peşe deprem! Garanti, Ziraat Akbank, TEB, ING tek tek açıkladı! Tabloyu görenler inanamadı! Hemen bakın!

Altının Efendisi İslam Memiş'ten 1 gram bile altını olana panzehir gibi açıklama! Hemen bakın! Tam 15 gün sonra...