Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına kallavi zam! Hemen şimdi açıklanan bu rakamlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı da Temmuz'da asgari ücrete yapılacak zamla birlikte artacak. Peki 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı Temmuz zammıyla kaç TL, ne kadar olacak? İşte ayrıntılar... Temmuz 2023 asgari ücret zammı, çeşitli alanlardaki maaş ve ödemelerin artmasına neden olacak

Birçok vatandaş, asgari ücretteki ara zamı heyecanla beklerken, sosyal destek ödemelerinin de zam alıp almayacağı konusunda merak içerisindeydi. Temmuz 2023 asgari ücret zammı, çeşitli alanlardaki maaş ve ödemelerin artmasına neden olacak.

Karar'da yer alan habere göre; asgari ücret tespit komisyonu, ara zam konusunu görüşmek üzere geçtiğimiz pazartesi günü toplantılarına başlamıştı. İkinci toplantı ise 19 Haziran'da gerçekleştirilecek. Bu ay içinde kesinleşmesi planlanan yeni asgari ücretin ardından birçok ödeme de artacak.

Temmuz 2023 asgari ücret zammıyla birlikte, 65 yaş maaşı, engelli aylığı ve evde bakım yardımı gibi ödemeler de artış gösterecek.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına kallavi zam... Hemen şimdi açıklanan bu rakamlara bakın...

Son günlerde sık sık araştırılan konulardan biri, 65 yaş aylığına yapılacak zam miktarıdır. 65 yaş aylığı almak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır: kişinin 65 yaşını tamamlamış olması, Türk vatandaşı olması, herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması, nafaka almaması, gelirinin olmaması, sağlık sigortasının bulunmaması ve hane halkı gelirinin asgari ücretin üçte birini geçmemesi.

Engelli aylığına başvuran kişilerin de ödemeleri alabilmeleri için bazı şartlar vardır. Bunlar, nafaka almıyor olmak, gelirinin bulunmaması, sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmaması ve hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının üçte birini geçmemesidir.

Evde bakım aylığından faydalanabilmek için gelir kriterinin uygun olması, bakıma muhtaçlık durumunun bulunması ve ağır engelli olduğunu belirten bir sağlık kurulu raporu gerekmektedir.

Temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte 65 yaş maaşı, engelli aylığı ve evde bakım yardımının tutarları kalem kalem hesaplandı.

Sosyal destek ödemelerine yapılacak zam oranları, asgari ücretin kesinleşmesinin ardından açıklanacak.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına kallavi zam... Hemen şimdi açıklanan bu rakamlara bakın...

TEMMUZ 2023 ZAMMINDAN SONRA MAAŞLAR!

Şu anda 2.604 lira olarak ödenen 65 yaş aylığı için, asgari ücrete yüzde 30 zam gelmesi durumunda tahminen 3.385 lira, yüzde 40 zam durumunda 3.645 lira, yüzde 50 zam durumunda ise 3.906 lira ödeme yapılması bekleniyor.

Yüzde 40-69 oranlarında engelli olan vatandaşlar için asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması durumunda maaş tahmini olarak 2.072 lira, yüzde 40 zam durumunda 2.231 lira, yüzde 50 zam durumunda ise 2.391 lira ödeme yapılması bekleniyor.

Yüzde 70 ve üzerinde engelli olan vatandaşlar için asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması durumunda tahmini olarak engelli aylığı 3.109 lira, yüzde 40 zam durumunda 3.348 lira, yüzde 50 zam durumunda ise 3.588 lira ödeme yapılması bekleniyor.

Evde bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlı kişilerin bakımlarının evde yapılması ve ihtiyaçlarının asgari düzeyde karşılanması için verilen evde bakım parası da Temmuz ayında artacak. Şu anda 4.336 TL olarak ödenen evde bakım yardımı, yüzde 40 artış durumunda 6.000 TL'yi aşması bekleniyor.

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Aylık 4 bin 368 TL taksitle konut fırsatı! Başvurular az önce başladı!
65 bin TL'ye devlet destekli ev sahibi olun! 62, 80, 85, 180 ve 220 metrekarelik konutlarda 1+1, 2+1 ve 3+1 fırsatı!
Emekliler hesaplarınızı derhal kontrol edin! En az 9500 TL ödeme yapıldı! Müjde geldi, duyan zil takıp oynayacak!