27 / 04 / 2024

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, SED desteğine yüzde 50'ye yakın zam! Şimdi 2024 zamlı yeni maaşlarınıza bakın!

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, SED desteğine yüzde 50'ye yakın zam! Şimdi 2024 zamlı yeni maaşlarınıza bakın!

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, SED desteği ödemelerine yapılan zam açıklandı. Peki 2024 Ocak zamlı maaşlar kaç lira oldu? İşte merakla beklenen o rakamlar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri çerçevesinde yer alan yaşlı ve engelli aylıklarıyla beraber evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yüzde 50’ye yakın yükselişe gidildiğini duyurdu. 

Binlerce kişi 'Engelli aylığı, evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı kaç TL oldu?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. 

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, SED desteğine yüzde 50 ye yakın zam! Şimdi 2024 zamlı yeni maaşlarınıza bakın!

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri kapsamındaki ücretlerde düzenlemeye gidildiğine dikkat çekti. 

“Türkiye Yüzyılı”nda tüm toplumu hedefleyen sosyal hizmet ve yardımların kapasitesini ve hizmetlerini iyileştirmeyi hedeflediklerine vurgu yapan Göktaş, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye, yaşanabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeye devam edeceklerini dile getirdi. 

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, SED desteğine yüzde 50 ye yakın zam! Şimdi 2024 zamlı yeni maaşlarınıza bakın!

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI KAÇ TL OLDU? 

Uygulanan sosyal hizmet modelleriyle düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçları kapsamında desteklendiğinin altını çizen Bakan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemelerinin kaç TL'ye yükseldiğini tek tek açıkladı. 

İşte yeni rakamlar: 

1. 65 yaş aylığı (Yaşlılık maaşı): 2 bin 348 TL'den 3 bin 504 TL'ye, 

2. Yüzde 40-69 arası engelli aylığı: 1.874 TL'den 2 bin 797 TL'ye,

3. Yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı: 2 bin 811 TL'den 4 bin 196 TL'ye yükseldi. 

Bakan Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlar için ödemesi yapılan engelli yakını aylığının da 1.874 TL'den 2 bin 797 TL'ye çıkartıldığını belirtti. 

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, SED desteğine yüzde 50 ye yakın zam! Şimdi 2024 zamlı yeni maaşlarınıza bakın!

EVDE BAKIM PARASI, SED DESTEĞİ KAÇ TL OLDU? 

Engellilerin kendi sosyal çevrelerinden ayrılmadan, aileleri ve yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasının ve güçlenmesinin önemini işaret eden Bakan Göktaş, bu çerçevede evde bakım yardımı uygulamasını hayata geçirdiklerini vurguladı. 

Geçtiğimiz yıl toplam 116,2 milyar lira “Evde Bakım Yardımı” ödendiğini aktaran Göktaş, "Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşımıza Evde Bakım Yardımı yapıyoruz. Bu senenin ocak-temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı’nı 5 bin 97 liradan 7 bin 608 TL'ye yükselttik" açıklamasında bulundu. 

Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini de esas aldıklarını dile getiren Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sağladıklarının altını çizdi. 

Bakan Göktaş, SED’e yönelik ekonomik destek tutarlarında da düzenlemee yapıldığını belirtti ve "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 TL'den 5 bin 330 TL'ye çıkarttık. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 TL'ye yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Osman Bektaş, 4.1'lik Bolu depreminin önemini açıkladı: Deprem İstanbul'dan uzaklaşıyor mu?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...


Geri Dön