Kent Haberleri

65 yaş aylığı yeni zamla kaç TL oldu? Yaşlılık maaşı alacaklar dikkat! Tek tek rakamlar belli oldu!

Bnlerce vatandaş zamlı sosyal destek ödemelerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki 65 yaş aylığı yeni zamla kaç TL oldu?  toplantı sonrasında belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği temmuz ara zammı, hükümet, işçi ve işveren kesimini temsil eden üyelerin katıldığı 3. toplantı sonrasında belli oldu. Ardından, emekli ve memur maaş zammı oranı da tek tek açıklandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayından itibaren asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığını duyurdu. Yeni zamlı asgari ücret 11 bin 402 Türk Lirası'na yükseldi. 

Asgari ücret ile memur ve emekli maaş zamlarının belli olmasının ardından, binlerce vatandaş sosyal destek ödemelerinin ne kadar olduğunu merakla araştırmaya başladı. 

En çok merak edilen sosyal destek ödemeleri arasında yaşlılık aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığı ile engelli aylığı yer alıyor. 

65 yaş aylığı yeni zamla kaç TL oldu? Yaşlılık maaşı alacaklar dikkat! Tek tek rakamlar belli oldu!

CNN Türk'te yer alan habere göre; Halk arasında yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığı, istenen şartları yerine getiren ve herhangi bir geliri bulunmayan vatandaşlara yatırılıyor. 

Muhtaçlık sınırının altında geliri olan ve bu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca belirlenen vatandaşlar, başvuruda bulunmalarının ardından, şartları karşılıyorlarsa 65 yaş maaşından yararlanabiliyorlar. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan bir son dakika açıklamasında, yeni zamlı 65 yaş aylığı ve engelli maaşı tutarları tek tek paylaşıldı. 

65 yaş aylığı yeni zamla kaç TL oldu? Yaşlılık maaşı alacaklar dikkat! Tek tek rakamlar belli oldu!

Bakanlık tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ediyoruz" denilerek, bu doğrultuda sosyal yardım programlarının ödemelerinin yükseltildiğine dikkat çekildi. 

65 YAŞ AYLIĞI YENİ ZAMLA KAÇ TL'YE YÜKSELDİ? 

Yapılan Temmuz zammının ardından, 65 yaş aylığı 1.997 liradan 2 bin 348 liraya yükseltildi. 

Engelli aylığı ödemeleri ise 1.874 lira ile 2 bin 811 lira arasında değişiyor. 

Bim'de 1 kg Çaykur çay 79 TL'ye, sızma zeytinyağı 64 TL'ye, tost peyniri 175 TL'ye düştü!

Son dakika! Euro 31 TL'yi gördü! 

Benzin, motorin, LPG yeni zamlı fiyatlar tek tek açıklandı! Akaryakıt alacaklar hemen bakın!