27 / 04 / 2024

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...



65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkında bir son dakika haberi kaydedildi. Belirlenen tarihten sonra 65 yaş üstüne ulaşım ücretli olacak. Büyük bir bölümünü emeklilerin oluşturduğu ve ek iş yapamadıkları için de geçim sıkıntısında olan 65 yaş üstü vatandaşlara bir daha kötü haber daha geldi.

Buna göre, geçim sıkıntısı her geçen gün artan 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz ulaşım konusunda da kendilerine sağlanmış olan hak son dönemde büyük tartışmalara sebep olmuştu. Özellikle, özel halk otobüsleri akaryakıta gelen zamlardan sonra zarar ettiklerini kaydederek 65 yaş üstü ulaşımı iptal edeceklerini açıklamış, Aile Bakanlığı konuya müdahil olmuştu.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM NE ZAMAN SONA ERECEK?

65 yaş üstü ücretsiz Aydın Efeler ilçe merkezinde hizmet veren Özel Halk Otobüsleri’nin yasaya rağmen 65 yaş üstü yolculardan ücret talep etmesi tepkiye neden olmuştu. Bakanlığın araç başına aylık verdiği 3 bin 375 Türk Lira’lık desteğin sadece iki günlük ücrete tekabül ettiğini ileri süren Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Masrafları karşılamadığı için ücret talep ediyoruz” diye konuştu. 

Ayrıca, Bakanlık kararı ile 4736 Sayılı Kanun kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı uygulaması devam ederken Aydın’da bu kişilere yönelik ücret uygulaması bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 YAŞ ÜSTÜNE OTOBÜSLER BEDAVA MI?

Konu hakkında farklı uygulamalar ve tartışmalar devam ederken bakanlık kesinlikle ücretsiz ulaşımın devam edeceğini dile getirmişi. Bazı şehirlerde Aydın'da olduğu gibi 4 gün ücretsiz ulaşım imkanı sunulurken bazı şehirlerde ise ücret talip edildiği yönünde şikayetler başlamıştı.

İSTANBUL'DA 65 YAŞ OTOBÜS ÜCRETLİ Mİ? 

İstanbul'da yaşayan 65 yaş üstü yolcular, hem İETT'nin kendi otobüslerinde hem de özel halk otobüslerine ait tüm araçlarda ücretsiz seyahat haklarını kullanmaya devam edecekleri belirtildi.

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

65 yaş ve üzeri herkesi ilgilendiriyor! İstanbul'da ücretsiz taşımada şok karar! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan 65 yaş üstüne müjde: 60 proje değerlendiriliyor!

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşında şok üstüne şok! Zamlı maaşlar buz kestirdi! Şimdi göz atın! 


Geri Dön