28 / 06 / 2024

7 banka ortak karar aldı! ATM'lerde yeni dönem başladı...

7 banka ortak karar aldı! ATM'lerde yeni dönem başladı...

Türkiye'nin önde gelen 7 bankası, ortak bir karara imza atarak yeni bir döneme başladılar.  Alınan karar kapsamında en önemli amaçlardan biri de müşteri memnuniyetini artırmak. ATM'ler hakkında alınan bu ortak karar bankacılık sektöründe büyük yeniliklere yol açacak. 



Türkiye'nin en büyük yedi bankası, sektörde iş birliğini güçlendirecek ve müşterilere daha iyi hizmet sağlamayı amaçlayan bir dizi yeniliği hayata geçirme kararı aldı. Bu sayede bankacılık hizmetlerinden daha fazla insanın faydalanması da amaçlanmaktadır.

7 BANKA ORTAK KARAR ALDI

Yedi kamu bankası — Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT — ATM operasyonlarını "TAM" adı verilen ortak bir platform altında birleştirme kararı aldığı belirtildi.

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Bu gelişme ile beraber, bankacılık işlemleri daha hızlı ve avantajlı bir şekilde sunulacak ve ekonomiye orta vadede yaklaşık 500 milyon dolarlık bir katkı sağlanması amaçlanıyor.

Yapılan açıklamalar kapsamında, "TAM" platformu, üye bankaların müşterilerine tek noktadan bankacılık işlemleri yapma imkanı sunacak. Platform, para çekme, para yatırma, bakiye sorgulama gibi temel işlemlerin yanı sıra diğer bankacılık hizmetlerini de kapsayacak. Bu yenilik, müşterilerin bankacılık işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyacak.

ATM SAYISINDA BÜYÜK YÜKSELİŞ

TAM platformu şu anda 81 ilde bulunan 5 bin 600 adet ATM ile hizmet vermektedir. Planlanan genişlemeyle, üye bankaların tüm ATM'leri sisteme dahil edildiğinde bu sayının 19 bin adede ulaşması bekleniyor. Bu genişleme ile müşterilerin ATM'lere erişimi daha da kolaylaşacağı ifade edildi.

7 banka ortak karar aldı! ATM lerde yeni dönem başladı...

ATM SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ YAŞANDI

TAM platformu şu anda 81 ilde bulunan 5 bin 600 adet ATM ile hizmet vermektedir. Planlanan genişlemeyle, üye bankaların tüm ATM'leri sisteme dahil edildiğinde bu sayının 19 bin adede ulaşması bekleniyor. Bu genişleme ile müşterilerin ATM'lere erişimi daha da kolaylaşacak.

"TAM" projesi, bankaların nakit ve çevresel sistemler yönetim süreçlerini birleştirerek ATM'lerde gereksiz yere atıl kalan nakit miktarını azaltmayı ve ciddi bir mali tasarruf sağlamayı amaçlıyor.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! 7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek!

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! Artık 10 TL ve 20 TL çekilemeyecek! 

ATM'den para çekecekler dikkat! Para çekme limiti yükseltildi!

Ev sahibiyle papaz olan PuCCa, Tuba Ünsal'a da aynı şeyi yaşatmış!

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön