Kent Haberleri

7 bankada peş peşe nefes kesen son dakika fırtınası! İş Bankası, Garanti, TEB ve 4 banka daha duyurdu! Deprem kredisi!

Kahramanmaraş'ı vuran 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 45.000'den fazla sivilin ölümüne ve milyarlarca dolarlık hasara neden oldu. Deprem sonrası nakit ihtiyacı olan herkes banka kredilerini araştırmaya başladı. İşte, 36 ay vadeye kadar 6 ay geri ödemesiz deprem kredisi hakkında detaylar… İyileşme döneminde vatandaşlara anında nakit yardımı yapılacak

Kahramanmaraş'ın merkezinde “Asrın felaketi” olarak adlandırılan deprem, 11 ili kasıp kavurdu. İyileşme döneminde vatandaşlara anında nakit yardımı yapılacak. Devlet, 15 bin liralık taşınma yardımı, 10 bin liralık destek ve 12 aylık kira yardımı ile ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor. Ancak ödeme yapan diğer vatandaşlar banka kredilerini tercih edebilir. Bu aşamada vatandaşlar bazı bankaların sunduğu 6 aya varan geri ödemesiz deprem kredilerini merak ediyor.

Peki, Hangi bankalar deprem kredisi veriyor? Deprem kredisi şartları ve geri ödeme tablosu nasıl? İşte ayrıntılar...

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; kamu bankaları ihtiyaç sahipleri için kolları sıvadı. Depremden etkilenenlere kredi sağlanıyor Sadece bireysel müşterilere değil, aynı zamanda KOBİ ve çiftçilere de  yöneliktir. 

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada; “Depremden zarar görmüş bireysel müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerimize ve çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri hızla devreye alıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Deprem bölgelerinde ikamet eden tüm kredi kartı müşterilerine de ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için faizsiz ve masrafsız 5 bin TL nakit avans tanımlandı.

VAKIFBANK

Depremden zarar görmüş kişilere kredi desteği sunan bir diğer kamu bankası ise Vakıfbank olarak kayıtlara geçti. Bankadan yapılan açıklamaya göre, 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli kredi desteği sağlanıyor.

GARANTİ BBVA

Garanti BBVA, müşterilerinin kredi ve kredi kartı yükümlülüklerini talep etmeden erteledi. Altı aylık faizsiz borç ertelemenin yanı sıra, depremden zarar gören tüm kişilerin başvurusu halinde en uygun finansal çözümün bulunacağı vurgulandı.

HALKANK

Halkbank'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimizi de bu imkândan yararlandırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Kamu bankalarından Halkbank, depremden etkilenen bireysel müşterilerine 36 aya varan altı ay ödemesiz, KOBİ müşterilerine 1 yıl ödemesiz, banka kredi destek paketleri oluşturdu.

AKBANK

Bankanın açıklamasına göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, illeri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bireysel müşteriler ve gerçek ticari işletmeler için kredi ve kart borçları 31 Ağustos 2023 tarihine kadar altı ay süreyle faizsiz biçimde ertelendi. Depremden etkilenen Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis ve Elazığ illerindeki kişiler için ise herhangi bir talep aranmaksızın 1 ay erteleme gerçekleştirildi.

TEB

TEB’in yaptığı deprem bilgilendirmesi ise şu şekilde:

“Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan bireysel müşterilerimiz ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin kredi ve kredi kartı borçları ile gayri nakdi kredi komisyonlarını, herhangi bir başvuruya ihtiyaç olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay faizsiz erteledik. 

Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis illerinde bulunan bireysel müşterilerimiz ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin kredi ve kredi kartı borçları ile gayri nakdi kredi komisyonlarını, herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1 ay süreyle faizsiz erteledik.

Ayrıca depremden zarar gören tüm müşterilerimize, talep etmeleri halinde en uygun finansal çözümü sunuyoruz.”

TÜRKİYE İŞ BANKASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) toplam 1 milyar lira bağış gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kredi ve kredi kartı ödemelerini 6 ay erteledi.

İş Bankası, depremde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredileri, ek hesapları ve anapara dahil kredi kartı borçlarını silecek.  

Dolarda kıyamete son 2 gün! Doların çarşamba gün sonra göreceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Acilen bakın!
Gram altının geleceği şok seviyeyi analistler açıkladı! Dibi gördü ama birden fırlayıp o rakamı görecek!
Gram altın Haziran'da çat diye fırlayacak! Altın alacaklar buna bakmadan altın almasın!