Kent Haberleri

7 bin 500 TL emekli aylığı alanlara zam var mı? 4A, 4B, 4C emeklileri dikkat! 

Emekli maaşları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki 7 bin 500 TL emekli aylığı alanlara zam var mı? 4A, 4B, 4C emeklileri hemen bakın!  Maaş zam oranının açıklanmasının ardından, gözler maaş farklarına çevrildi

Milyonlarca emekli dört gözle maaşlara yapılacak Temmuz zammını bekliyordu. Maaş zam oranının açıklanmasının ardından, gözler maaş farklarına çevrildi. 'Temmuz ayı emekli maaş farkları ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor.

Temmuz ayı memur, emekli ve asgari ücret zamları için oldukça önemli bir aydı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarına göre, SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam uygulanacağı açıklandı. 

SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 oranında zam da Meclis Genel Kurulu'nda onaylandı.

Peki 7 bin 500 TL emekli aylığı alanlara zam var mı? 7 bin 500 TL emekli aylığı alanlara zam var mı? 4A, 4B, 4C emeklileri dikkat! 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün, emeklilere bir müjde daha verdi. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen son dakika açıklamasında, emekliye yıl sonunda yeni bir zam daha uygulanacağı sinyali geldi. 

Bunun yanı sıra, TBMM’de kabul edilen kanunla; SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile beraber yüzde 25 zam uygulanması planlandı. Bu çerçevede, enflasyon oranına refah payı ilave ediliyor. 

Emekli sandığından maaş alanlar 15 günlük maaş farkı alabilirken, SSK ve Bağkur emeklileri 15 günlük farktan yararlanamıyor. 

Peki 7 bin 500 TL emekli aylığı alanlara zam var mı? 7 bin 500 TL emekli aylığı alanlara zam var mı? 4A, 4B, 4C emeklileri dikkat! 

HANGİ EMEKLİLER YÜZDE 25 ZAMMI TAM ALACAK?

Açıklanan verilere göre, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak hesaplara yatmaya devam edecek. 

Emekli maaşları için uygulanan yüzde 25 oranında zam, kök aylıklar üzerinden yapılacak. Yüzde 25 zam yapıldıktan sonra 7 bin 500 liradan düşük kalan maaşlar, daha önce olduğu gibi 7 bin 500 lira olarak verilecek. 

Örneğin, ek ödeme dahil kök aylığı 5 bin TL olan bir emekli, Haziran'da 7 bin 500 TL maaş aldı. Bu kişinin 5 bin TL aylığı Temmuz'da uygulanacak yüzde 25 zamla 6 bin 250 lira olacak. Bu emekli, yıl sonuna kadar 7 bin 500 TL'ye tamamlanmış maaş alacak. 

Benzer şekilde kök aylığı 6 bin 100 TL olan bir emekli, yüzde 25 zamla 7 bin 625 TL maaş almaya başlayacak. Ancak eline geçen maaş 7 bin 500 lira olduğu için, maaşında 125 TL'lik bir yükseliş olmuş olacak. 7 bin lira emekli maaşı alan bir vatandaşın da kendi emekli aylığına yüzde 25 zam yapılacak ve maaşı 8 bin 750 TL olacak. Fakat maaşına 7 bin 500 TL'nin üstünde 1.250 lira zam yapılmış olacak. 

Kendi aylığı 7 bin 550 TL olan bir emeklinin maaşı ise yüzde 25 zamla 9 bin 437 TL olacak. 

Memur emeklilerine aylıkları her ayın 1'i ile 5'i arasında yatıyor. Temmuz aylıkları Kurban Bayramı öncesinde ödendi. Bu nedenle memur emeklileri zamsız maaş aldı. Şimdi de yüzde 25 artıştan kaynaklı farklar da memur emeklilerine ödeniyor. Bu ödemelerin 24-28 Temmuz haftası içinde verilmesi planlanıyor. 

SSK emeklileri ise 17 Temmuz tarihinden itibaren zamlı şekilde aylıklarını almaya başladı. Ayın 25'ine kadar tüm SSK emeklileri maaşlarını yüzde 25 zamlı şekilde alacak. 

Piyasalar gözünü Fed’e çevrildi! Altın, dolar ve kripto paraların yönü yeniden şekillenecek...

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy projesi kura tarihleri! 1+1, 2+1 ve 3+1 kuraları ne zaman çekilecek? Şimdi göz atın!

Ölüm aylığı alanları üzecek gelişme: Bazı şartlarda paranız kesilebilir! İşte detaylar...

Memur, işçi ve emekli maaşlarında uçurum: Kimin maaşı kaç lira oldu? Hemen bu rakamlara göz atın!