11 / 09 / 2024

7 bin TL ve üzeri alışverişlerde banka ya da kredi kartı zorunluluğu geliyor

7 bin TL ve üzeri alışverişlerde banka ya da kredi kartı zorunluluğu geliyor

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni bir taslak düzenleme üzerinde çalıştığını duyurdu. Babuşçu düzenlemeyle 7 bin TL ve üzeri alışverişlerde banka veya kredi kartı kullanımının zorunlu olacağını açıkladı.



Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni bir taslak düzenleme üzerinde çalıştığını açıkladı. Taslağın tebliğ haline gelmesi halinde,  7 bin TL ve üzeri ödemelerde banka veya kredi kartı kullanma zorunluluğu getirilecek. Buna uymayanlara ise özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Şenol Babuşçu,  https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları söyledi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NDAN TASLAK ÇALIŞMA

Bu taslak düzenleme tebliğ haline gelirse; Artık her kim olursa olsun 7.000 TL ve üzeri ödemelerini banka ya da kredi kartı ile ödeme yapmak zorunda kalacak.

Örnekten görüleceği üzere Kamu Kurumunda memur olarak çalışan Bay A evine aldığı 20.000 TL'lik buzdolabının ödemesini banka veya kredi kartı aracılığıyla yapmak zorunda.

Kamu Kurumunda akademisyen olarak çalışan Bay B evindeki kütüphanesi için aldığı 10.000 TL'lik kitabın ödemesini banka veya kredi kartı aracılığıyla yapmak zorunda kalacak..

Bu taslaktan önce, alışverişte iki tarafta vergi mükellefi olursa 7000 TL’nin üzerindeki alışverişler banka veya kredi kartıyla olması gerekiyordu. Bu taslak yayınlanır, tebliğ haline gelirse mükellef olmayanlar da 7000 TL’nin üzerinde alışverişte banka veya kredi kartı kullanacak, aksi halde onlara da özel usülsüzlük cezası kesilecek.

İŞTE  O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR
 

Altında ibreler yeşile döndü! Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı'da altın fiyatları son dakika!

Motorine 1 lira 50 kuruş indirim geldi! Yeni indirimli akaryakıt fiyatları kaç TL? Sürücüler hemen bakın! 

Bir taşınmazın değerlemesi yapılırken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Ev almak isteyenler dikkat! Uzmanı açıkladı, bu ay, konut alımı için fırsat ayı mı?

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön