08 / 05 / 2024

7 milyon kiracının gözü Ekim'de açıklanacak pakette!

7 milyon kiracının gözü Ekim'de açıklanacak pakette!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe gözlerin Ekim'de açıklanacak olan ve ilk konutunu alacak olanlara uzun vadede düşük faizli ev fırsatı sunacak olan pakete yöneldiğini söyledi. 



İlk konutunu alanlara kamu bankalarının aracılığıyla verilecek olan ve merakla beklenen düşük faizli kredi desteğinin önümüzdeki Ekim'de Meclis'in açılmasıyla beraber başlaması bekleniyor. 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, belirli standartları taşıyan ve uygun fiyat aralığındaki projelere tesis edilecek olan bu kredinin ilk defa konut alacak olanlara verileceği kaydedilirken ayarıca devletin destekleyici rolünü güçlendirecek olan söz konusu kredide oranların yüzde 1.20 seviyelerinde belirleneceği kaydedildi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, halen bankalarda yüzde 3.23 seviyelerinde olan konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1.20’lere düşmesi konut hayaline kavuşmak için gün sayanların da maliyetini yüzde 70 oranında azaltmış olacak.

Kiracılar tarafından merakla beklenen kredi paketi ile ilgili olarak çok önemli bazı değerlendirmeler yapan Karmar Aş İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş emlak sektöründe gözlerin ekim ayında açıklanacak olan ve ilk konutun alacak olanlara uzun vadede düşük faizli konut fırsatı sunacak ola pakete yöneldiğini dile getirdi.

7 milyon kiracının gözü Ekim de açıklanacak pakette!


Karmar Aş İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada söz konusu bu paketin Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre 7 milyona ulaşan kiracının konut hayallerine destek olmasının beklediğini kaydetti.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, Karmar Aş İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş açıklamasında ayrıca yüksek kredi oranlar nedeniyle durgunlaşan emlak sektörünün de canlanmasını sağlayacağını belirtti.

Emrullah Yedikardeş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada merakla beklenen uygun faiz imkanlarının yalnızca yeni başlayan projelere değil, teslimi yaklaşmış olan konut projelerine de uygulanması gerektiğini söyledi. Emrullah Yedikardeş açıklamasında bunun hem kirasını hem taksidini ödemesi gerekli olan alıcılara gerçek bir kolaylık sağlayacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Aktarılan detaylara göre, son dönemde sık sık gündeme gelen kredilerin konut alacak olanlar için en önemli finansmanlar arasında yer aladığı kaydeden Karmar Aş İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, merakla beklenen söz konusu bu cazip paketin senelerdir düşen konut sahipliği oranlarının yükselmesine katkı vereceğini söyledi.

Yine verilen detaylara göre, Karmar Aş İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş ülkemizde 2022 yılı sonu verilerine göre kendi konutunda oturanların oranının yüzde 56,7’ye gerilediğini belirterek, toplamda 7 milyon kiracının konut sahibi olma hayallerini canlı tuttuğunu kaydetti.

Karmar Aş İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bunlara şimdilik aile konutunda oturup evlilik hazırlığı yapan gençlerin de eklenmesi gerektiğine değinerek, bu nedenle milyonlarca kişinin gözünün Ekim ayında Ankara’dan gelecek haberde olduğunu kaydetti.


Geri Dön