05 / 05 / 2024

700 bin işçi için tarihi süreç başlıyor!

700 bin işçi için tarihi süreç başlıyor!

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri başlıyor. 700 binden fazla işçinin maaşına 2023-25 dönemi için yapılacak zam belirlenecek.



700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri için hazırlıklar başladı. Bakanlıklar, üniversiteler, hastanelerin de aralarında olduğu, karayolları, demiryolları, şeker fabrikaları, kömür işletmeleri, elektrik üretim santralleri gibi kuruluşlarda çalışanları yakından ilgilendiren bu toplantıda 2023-2025 dönemi zammı konuşulacak.

TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar başkanlığında, Konfederasyon bünyesinde kurulan komisyon, Çerçeve Protokole dair talepleri belirlemek için 17 Ocak'ta toplanacak.

Genel Başkan Ergün Atalay'ın da katılacağı toplantıyla kamu işçisinin 2023-2025 dönemindeki ücret zammını ve sosyal haklarını içeren talepleri belirleyecek olan TÜRK-İŞ, hazırlayacağı taslak metni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacak.

700 bin işçi için tarihi süreç başlıyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön