Kent Haberleri

700 bin işçinin toplu sözleşmesinde son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Başkan Atalay’dan peş peşe açıklamalar!

Kamu işçilerinin maaş zammı kapsamında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son viraja girildi. Belirlenecek rakam sonrasında işçilerin bir kısmı ocak ayında, diğerleri ise martta ödemeleri alacak. Hem Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den hem de Türk-İş Başkanı Atalay'dan konuya ilişkin peş peşe yeni açıklamalar geldi

700 bini aşkın kamu işçisine zam pazarlığında son aşamaya gelindi. Hem Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den hem de Türk-İş Başkanı Atalay'dan konuya ilişkin peş peşe yeni açıklamalar geldi.

Belirlenecek rakam işçilerin bazılarının ocak ayında, bazılarının da mart ayından itibaren aylıklarına yansıyacak. İşçiler zamların yanında fark ödemesi de almış olacak.

700 bini aşkın kamu işçisinde gözler ve kulaklar toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çevrildi. Bakan Bilgin, "Bir oransal artış gerçekleştireceğiz. Asgari ücretle çalışan işçilerin 12 bin veya 12 bin 500'e çıkması. Onların istediği bir rakam var onların üzerinde. Toplu sözleşmeleri Kamu İşveren Sendikaları gerçekleştirirken, biz son kararı sendikalarımızla oturup vereceğiz” şeklinde konuştu.

Peki, masadaki rakamlar ne? İşte konuya ilişkin tüm merak edilenler...

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da toplu iş sözleşmesinin ana gündemleri olduğunun altını çizerken, düşük ücrete 15 bin lira istediklerini, şu anda rakamın 12 bin lira olduğunu, pazarlık sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Daha yüksek ücrete ise yüzde 45 zam ve iyileştirme teklifini yaptıklarını söyleyen Başkan Atalay, "Temennimiz 14 Mayıs’taki seçimin arifesinde bitirebilirsek bitiririz ama istediğimiz rakam olursa bitiririz" dedi.

Kamuda özellikle taşerondan kadroya geçiş yapan işçilerin ikramiyesi 30, 40 gün olan çalışanlar bulunduğunu ifade eden Başkan Atalay, "Bunu 2 aya tamamlamak ile ilgili bir isteğimiz bulunuyor" ifadelerini kullandı.

MASADAKİ RAKAMLAR

İşçi konfederasyonları masaya 'taban ücretin brüt 15 bin liraya çıkarılması, ilk 6 ay yüzde 45 zam ve yüzde 15 refah payı ilave edilmesi' isteğiyle oturmuştu.

Kamu işvereni ise ilk yaptığı '11 bin 500 lira taban tutar, ilk 6 ayda yüzde 30 zam' teklifini, daha sonra '12 bin lira taban ücret ve yılın ilk 6 ayında yüzde 40 zam' şeklinde revize etti.

Emekliler için temmuz ayı zamlı maaş tablosu belli oldu! Temmuz ayında en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Sosyal yardım alan yurttaşlara son dakika müjdesi geldi! Bakan Yanık resmen açıkladı!

Asgari ücret net 11 bin TL’yi geçecek! Bir bir hesaplandı!