Kent Haberleri

700 bin işçiye zam konusu araç saçına döndü! Yine bir sonuç çıkmadı!

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile 4,5 saatlik toplantı yaptı. Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bakan Bilgin’i ziyaret ederek yaklaşık 4,5 saat sürdü

Kamuda 700 binden fazla işçiyi kapsayan 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sürüyor.

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bakan Bilgin’i ziyaret ederek yaklaşık 4,5 saat sürdü.

“BELLİ BİR AŞAMAYI GEÇTİK”

Türk-İş Genel Başkanı Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Arslan, toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Gerçekleştirilen toplantının verimli geçtiğini ifade eden Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bu toplantının sonucunda belli bir aşamayı geçmiş bulunuyoruz. Umarım önümüzdeki hafta Sayın Bakan ile beraber yeniden görüşeceğiz. Toplu iş sözleşmesinde nihai noktada uzlaşılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sayın Bakan, TÜHİS, Türk-İş ve Hak-İş olarak gerçekten bu toplu iş sözleşmesini bir an önce neticelendirmek için çaba sarf ediyoruz ama bütün maddelerde uzlaşamadık. Tam bir mutabakat sağlanamadı. Bunun için de çabalarımız sürecek” dedi.

İşte detaylar...

“ARZUMUZ BUGÜN RAKAMLARI SÖYLEMEKTİ”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise kamuoyunun görüşmelerden bir rakam beklentisi içinde olduğunu ama bir rakam verme durumunun olmadığını belirtti. Atalay, “Arzumuz, bugün verilen rakamları paylaşmaktı. Son olarak, taban ücret 12 bin lira ve yüzde 40 civarında bir zam masadaydı. O rakamın haricinde de sendikaların tümünün iş yerlerine özel sorunları bulunuyor. Emek zammı, hizmet zammı, gece çalışmaları, vardiyalar gibi sorunlar var. Bugün onların bir kısmını hallettik. Rakamla ilgili, Sayın Bakan’ın da işveren sendikasının da muhtemelen gelecek hafta salı günü bize bir rakam getireceklerini belirttiler” şeklinde konuştu.

Atalay, 20 Ocak tarihinde görüşmelere başladıklarını ve işçilerin bu görüşmelerin istedikleri şekilde bitirilmesini talep ettiklerini anımsatarak, “Uygun bir rakam verirlerse ne güzel. Vermezlerse ‘Biz bu sorunu 14 Mayıs’tan önce bitireceğiz’ diye bir ayet yok. Bir an önce 3 milyonluk bir ailenin isteğini yerine getirsinler. Salı son olur. Salıdan sonra zaten görüşmenin bir anlamı olmaz. Salı günü umarız masaya taban ve tavan ücretle ilgili bir rakam getirirler. İdari maddelerde sorun yaşadığımız bir iki konu var. Onları da çözüp sözleşme yapılır. Biz bu noktada afaki bir rakam istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

90 bin taşeron işçi ne zaman kadrolu olacak? Bakan Bilgin resmen açıkladı! Taşerona kadroda son durum!

Emekliye çok sevindirecek kademeli zam müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

Son dakika! Benzine tam bu kadar indirim geldi! Az önce resmen açıklandı!