Kent Haberleri

700 bin kamu işçisinin zamlı maaşı hesaplara ne zaman yatacak? 2023 işçi maaşı ne kadar oldu?

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerindeki zam oranı açıklandı. Peki, 700 bin kamu işçisinin zamlı maaşı hesaplara ne zaman yatacak? 2023 işçi maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...Kamu işçisi zamlı maaşlarının hesaplara ne zaman yatacağı, 2023 yılı toplu sözleşme görüşmelerinden sonra en düşük kamu işçisi maaşının yüzde 45 zamlanmasıyla birlikte sorgulanmaya devam ediyor

"700 bin kamu işçisinin zamlı maaşı hesaplara ne zaman yatacak? 2023 işçi maaşı ne kadar oldu?" 
sorularının yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Kamu işçisi zamlı maaşlarının hesaplara ne zaman yatacağı, 2023 yılı toplu sözleşme görüşmelerinden sonra en düşük kamu işçisi maaşının yüzde 45 zamlanmasıyla birlikte sorgulanmaya devam ediyor.

Peki, 700 bin kamu işçisinin zamlı maaşı hesaplara ne zaman yatacak? 2023 işçi maaşı ne kadar oldu?

"700 bin kamu işçisinin zamlı maaşı hesaplara ne zaman yatacak? 2023 işçi maaşı ne kadar oldu?" sorularının cevapları işçiler tarafından sorgulanmaya devam ediyor.

700 binden fazla kamu işçinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda, en düşük kamu işçisi maaşına okkalı zam geldi. Refah payıyla birlikte yüzde 45 zamlanan en düşük kamu işçisi maaşlarıdan sonra, zamlı maaşlar ve maaş farklarının yatacağı tarih merak ediliyor. 

EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Ahber'de yer alan detaylara göre, 700 binden fazla kamuda işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında yapılacak zam oranına ilişkin açıklamada bulundu.

Bu protokolle yaklaşık 700 bin kişinin 2023-2024'te alacağı ücretin çerçevesini belirlediklerine dikkat çeken Erdoğan Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yaptıklarını duyurdu. Böylece en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkardıklarını kaydetti.

Bu kapsamda 2023 yılı toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında kamu işçilerinin maaşları yüzde 45 zamlanarak, en düşük 15 bin TL oldu.

HANGİ İŞÇİ GRUPLARINI KAPSIYOR?

Kamu toplu iş sözleşmesi Karayolları, elektrik üretim santralleri, il özel idareleri, Demiryolları, şeker fabrikaları, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi kapsıyor.

KAMU İŞÇİSİ ZAMLI MAAŞLAR HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu iş sözleşmesi kapsamında, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapılacağını, böylece en düşük kamu işçisi maaşının 15 bin TL'ye çıktığını duyurmuştu. Kamu işçisi taban maaşlarının belli olmasından sonra maaşların ne zaman yatacağı sorgulanıyor.

Kamu işçileri her ayın 15'inden itibaren maaş ödemelerini alıyor. 15 bin TL'ye yükselen en düşük kamu işçisi ücretinin, Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra, takip eden ayın 15'inden itibaren hesaplara aktarılacak.

BİM'e Stanley termos çeşitleri ve kamp bıçağı, baltası geliyor! Sepet dolduracak uygun fiyatlı kampanya başlıyor!

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!