30 / 04 / 2024

'700 bin liraya ev mi araba mı' diyenlere İslam Memiş'ten en net yanıt geldi!

'700 bin liraya ev mi araba mı' diyenlere İslam Memiş'ten en net yanıt geldi!

Son zamanlarda konut ve otomobil yatırımının ne kadar doğru olduğu tartışma konusu olurken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de '700 bin liraya ev mi araba mı?' sorusuna yanıt verdi. 



Konut ve otomobil fiyatlarında yaşanan artışlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda milyonlarca yatırımcı da konut, otomobil ve borsa yatırımlarının sağladığı kazançları ve bu sene hangi araca yatırım yapmanın daha mantıklı olduğu ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Analistler ve ekonomistler sık sık yatırım araçlarının getirilerini ve tavsiyelerini paylaşırken, son zamanlarda konut ve otomobil yatırımının ne kadar doğru olduğu da sık sık dile getiriliyor. 

Elinde birikmiş parası olan vatandaşlar ev mi yoksa arabamı almaları gerektiği ile ilgili araştırmalar yaparken, yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de '700 bin liraya ev mi araba mı?' sorusuna yanıt verdi.

 700 bin liraya ev mi araba mı diyenlere İslam Memiş ten en net yanıt geldi!

Resmi X hesabı https://twitter.com/islammemiss üzerinden yaptığı paylaşımda arkadaşının “700 bin liram var, ev alamıyorum, en iyisi o fiyata bir araba alayım” dediğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şu ifadeleri kullandı: “Senin önceliğin başını sokacak bir ev, önceliğinden ve kararından vaz geçme, aldığın araba kapının önünde yatsa bile 5 bin lira aylık masrafı olur, 700 bin liraya 2 tane devre mülk alıp sezonda kiraya versen (30 bin lira) ayda 5.000 lira aylık kira gelirin gibi olur, önemli olan senin tercihin, ayda 5.000 lira gelirin olması ayda 5.000 lira giderin olmasından iyidir”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in paylaşımı şu şekilde:

“700 bin liram var, ev alamıyorum, en iyisi o fiyata bir araba alayım” dedi arkadaş.

“Senin önceliğin başını sokacak bir ev, önceliğinden ve kararından vazgeçme, aldığın araba kapının önünde yatsa bile 5 bin lira aylık masrafı olur, 700 bin liraya 2 tane devre mülk alıp sezonda kiraya versen (30 bin lira) ayda 5.000 lira aylık kira gelirin gibi olur, önemli olan senin tercihin, ayda 5.000 lira gelirin olması ayda 5.000 lira giderin olmasından iyidir” dedim arkadaşa.

“Alayım mı yani” dedi arkadaş.
“Al ya da alma, benim için önemli olan önceliğin, önemli olan hayalinden vazgeçme” dedim arkadaşa.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi açıklaması: İstanbul'da her an deprem olabilir mi?

Garanti Koza Kozapark projesinde ipotek krizi bitti, 3 bin 500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön