Kent Haberleri

700 TL gıda yardımı programı hakkında merak edilenler: 700 TL Gıda yardımı nasıl alınır?

E-Devlet üzerinden sunulan gıda yardımı, birçok kişi için yılda iki kez önemli bir destek sağlıyor ve alışveriş yükünü azaltıyor. Ancak, 700 TL değerindeki bu yardımdan faydalanmak için belirli şartlar ve izlenmesi gereken adımlar bulunuyor.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan gıda yardımı ise bu isteği gerçekleştirmek için bir fırsat sunuyor

Günümüzde alışveriş çantalarını doldurmak giderek zorlaşıyor ve bu nedenle birçok insanın ortak isteği alım gücünü artırmaktır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan gıda yardımı ise bu isteği gerçekleştirmek için bir fırsat sunuyor. Mutfak dolabınızı doldurmanızı destekleyecek 700 TL değerindeki gıda yardımından yararlanmak için ise belirli bir yol izlemeniz gerekiyor.

 

Peki, 700 TL gıda yardımından kimler faydalanabiliyor? Yardımdan faydalanabilmek için hangi adımları izlemek gerekiyor? İşte, vatandaşlara sağlanan 700 TL gıda yardımıyla ilgili detaylar...

VATANDAŞLARA SUNULAN 700 TL GIDA YARDIMI NEDİR?

3294 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirilen gıda yardımı, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ihtiyaç sahibi kişilere yapılan bir yardım türüdür. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen bu yardım, genellikle yılda iki kez olmak üzere Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde düzenlenir. İhtiyaç halinde, yardım yıl boyunca da devam edebilir ve verilecek yardım miktarı, ihtiyaca göre belirlenir.

 

700 TL GIDA YARDIMI BAŞVURUSU YAPABİLMEK İÇİN SAĞLAMANIZ GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

İhtiyaç sahiplerinin temel gıda ve giyim alışverişlerinde kolaylık sağlamak amacıyla verilen 700 TL gıda yardımı için belirli şartlara uyuyor olmak gerekiyor, işte o şartlar:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Muhtaçlık sınırı altında olmak ya da herhangi bir gelire sahip olmamak.

- Muhtaçlık Belgesi çıkartmak.

- e-Devlet veya Açık Kapı internet sitesi üzerinden başvuruda bulunmak.

- Başvuru formunu doğru şekilde doldurmak.

 

KİMLER 700 TL GIDA YARDIMINDAN FAYDALANABİLİR?

- Hiçbir geliri olmayanlar,

- Sosyal güvencesi bulunmayanlar,

- 65 yaş üzerinde olan ve herhangi bir gelire sahip olmayanlar,

- Sahip olduğu engel sebebiyle çalışamayanlar,

- Muhtaçlık sınırının altındaki kişiler,

- Evindeki yaşlı kimseye bakmaktan sorumlu olan işsiz kişiler,

- Afet bölgesindeki afetzedeler,

- Eşi vefat eden dul ve herhangi bir işe sahip olmayan kadınlar.

 

700 TL GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Elde etmek istediğiniz 700 TL gıda yardımından faydalanabilmek için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Başvuru formuna ulaşmak için "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" kurum sayfasını seçmeniz gerekmektedir.

Daha sonra "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Başvuru formuna ulaşmak için açılan sayfanın sağ üst köşesindeki "Yeni Başvuru" sekmesini kullanabilirsiniz.

Başvuru formunda istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra formu göndererek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu sayede gıda yardımından faydalanma şansını elde etmiş olacaksınız.

 

700 TL GIDA YARDIMI BAŞVURU SONUCUNU NASIL ÖĞRENİRİZ?

- Başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını öğrenebilmek için, e-Devlet üzerinden önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına tıklamanız gerekiyor.

- Sonrasında "Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama" başlığına ulaşarak gıda yardımına hak kazanıp kazanmadığınızı rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

Meteoroloji son dakika vererek kırmızı kodla uyardı! Hemen bakın, çok önemli! Kuvvetli yağışlar geri dönüyor!
16 Milyon İstanbullu dikkat! Metro seferlerine ramazan planlaması geldi!
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım alanlara Ramazan öncesi nakit desteği!