28 / 04 / 2024

71 yıllık Kiev'deki SUM Alışveriş Merkezi restore edilecek!

71 yıllık Kiev'deki SUM Alışveriş Merkezi restore edilecek!

Ukraynalı milyarder, Bölgeler Partisi milletvekili Rinat Ahmetov'un sahibi olduğu SUM Alışveriş Merkezi'ni İngiltere'deki 'Harrods' gibi restore edilecek



Ukraynalı milyarder, Bölgeler Partisi milletvekili Rinat Ahmetov'un sahibi olduğu SUM Alışveriş Merkezi'ni İngiltere'deki 'Harrods' gibi restore edilecek. Başkent Kiev'de Hreşçatik Caddesi üzerindeki bulunan ve 1939'da inşa edilen SUM'un dış görünümüne şehir mimarisinin dokusunu bozmamak için dokunulmayacak. Ukrayna'nın 71 yıllık AVM'si olan SUM'un içi ise, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunun ünlü 'Harrods' mağazasından esinlenilerek tamamen yenilenecek.

Kievlilerin bir kısmı SUM'un yenilenmesi fikrine, şehrin merkezinde uygun fiyata alış veriş yapacak başka mağaza kalmayacağı endişesi ile karşı çıkıyor. Hali vakti yerinde olan başkentliler ise Kiev'in en eski mağazası olan SUM'un hala Sovyet mantığı ile işletilmesinin yanlış olduğunu, dünyaca ünlü markaların Kiev'in merkezindeki SUM'da bulunması gerektiğini belirtiyor. Dünyanın sayılı milyarderlerinden olan Rinat Ahmetov'un sahibi olduğu SUM binası 1939 yılında inşa edilmiş. Mazisi itibariyle antik değere haiz olan SUM toplam 9 bin metrekare alana sahip. İçerisinde gıda bulunmayan 60 farklı bölümde 50 binin üzerinde ürün çeşidi bulunan SUM'u her yıl yaklaşık 7 milyon kişinin ziyaret ediyor..
Haber Türk


Geri Dön