27 / 04 / 2024

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.



Temelleri 1950’li yıllarda atılan Garanti Koza İnşaat A.Ş için 30 Mart 2021'de iflas kararı çıkmıştı. Ekonomik sıkıntılardan dolayı  iflas kararını açıklayan inşaat şirketi Garanti Koza AŞ, bin 415 daireyi satışa çıkardı.

KONUTLAR SATILIYOR

Garanti Koza AŞ iflas kararı üzerine 1415 konutu satışa çıkarttı. Söz konusu varlıklar satılarak, borçlar ödenmeye çalışılacak. Bu kapsamda icra yoluyla binlerce konut alıcısıyla buluşacak.

ŞİRKETİN EN BÜYÜK PROJESİ KOZA PARK SİTESİ SATIŞTA

HalkTV'de yer alan  habere göre, Satışı istenen varlıklar arasında, şirketin en büyük projesi olan Esenyurt’taki Koza Park Sitesi de yer alıyor.

İflas idaresi, dev projede yer alan yüzlerce daire ve dükkânı icardan satışa çıkaracak İlk icra ihalesi 28 Aralık’ta başlıyor. İlk ihalede varlıkların satılmaması durumuna ikinci ihale 26 Ocak 2024 tarihinde düzenlenecek.

Söz konusu projeden satışa çıkarılacak daire ve dükkân sayısı bin 415 iken toplam değeri ise 5 milyar 500 milyon TL olarak açıklandı. 

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

MALİ SIKINTILAR PROJENİN TAMAMLANMASINA  ENGEL OLDU!

Garanti Koza, uzun yıllara dayanan köklü bir geçmişe sahip olmasına rağmen, özellikle Esenyurt'taki yaklaşık 5 bin konutluk büyük projesinin tamamlanamaması nedeniyle mali sıkıntılar yaşamaya başladı.

Şirket, projenin ilk iki etabını tamamladı ancak diğer etapları tamamlayamadı, bu da iflas sürecini hızlandırdı.
Mağdurlar ve Hukuki Süreç Esenyurt projesinden daire veya iş yeri satın alan binlerce kişi, yaşanan gelişmeler üzerine Garanti Koza'ya karşı hukuki süreç başlattı.

Bu mağdurlar arasında Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn ve Irak gibi ülkelerden gelen yabancı alıcılar da bulunmaktadır. Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci de projeden ev alan mağdurlar arasında yer alıyor.

Garanti Koza İnşaat iflas etti!

Gayrimenkul sektörü için garantör önerisi!

Garanti Koza’dan iflas açıklaması!

Geri Dön