Kent Haberleri

7.500 TL maaş alan emekliler şimdi bakın! Yeni zamlı maaşınız kaç TL oldu? Emekli maaşlarında son dakika! 

Emekliler maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmelerini sık sık araştırıyor. Pek çok emekli 7 bin 500 liradan fazla maaş alan emeklilerin zammının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki 7 bin 500 TL alan emeklilere seyyanen zam var mı?   En düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye yükseltilmesinin yer aldığı teklifte, emekli maaşlarına da yüzde 25'lik zam yer alıyor

Memur ve emekli maaş zamlarını da içeren torba kanun teklifinin ilk 7 maddesinin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. 

En düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye yükseltilmesinin yer aldığı teklifte, emekli maaşlarına da yüzde 25'lik zam yer alıyor. Ayrıca memurlara seyyanen 8 bin 77 lira da verilecek. 

Pek çok emekli 7 bin 500 liradan fazla maaş alan emeklilerin zammının ne kadar olduğunu merakla araştırıyor.

7.500 TL maaş alan emekliler şimdi bakın! Yeni zamlı maaşınız kaç TL oldu? Emekli maaşlarında son dakika!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; SSK, Bağ-Kur emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlara yüzde 4-5 oranında ek ödeme gerçekleştiriliyor. 

Kök aylığı 5 bin 83,68 TL'den düşük olanlara yüzde 5, bu rakamdan daha fazla olanlara da yüzde 4 ek ödeme yapılıyor. Bu sınır yüzde 25'lik emekli zammından önce 4 bin 66,95 lira şeklinde uygulanıyordı.

Bilindiği üzere maaş hesaplamaları 'Kök maaş' üzerinden gerçekleştiriliyor ve bu rakam en düşük emekli maaşını altında kalırsa, o rakama tamamlanıyor. Kök maaşa önce zam oranı ekleniyor ve daha sonrasında ek ödemesi hesaplanıp emekliye ödeme gerçekleştiriliyor. Rakam 7 bin 500 liradan daha düşükse buna tamamlanıyor. 

7.500 TL maaş alan emekliler şimdi bakın! Yeni zamlı maaşınız kaç TL oldu? Emekli maaşlarında son dakika!

Memur, SSK ve Bağ-kur yeni zamlı maaşlar ne zaman yatacak? 

Binlerce vatandaş yeni zamlı maaşlarını alacakları tarihli merakla araştırıyor. İlk ödeme her ayın 15'in maaşlarını alan memurlara, ikinci ödeme de SSK, Bağ-Kur emeklilerine gerçekleştirilecek. 

SSK emeklilerine maaşları her ayın 17'si ila 26'sı arasında, Bağ-Kur'lulara ise 25 ila 28'i arasında yatıyor.

Üçüncü ödeme memur emeklisi için yapılacak. Memur emeklileri Temmuz ayı maaşlarını 1 ila 5'i arasında aldı. Burada ortaya çıkan zam farkı SGK'nın açıklayacağı tarihte hesaplara yatırılacak. Bu da genelde ayın sonuna denk geliyor.

Dar gelirlinin hesabına her ay yatırılıyor! Aile Destek ödemelerine okkalı zam mı geldi? 1250 TL ne zaman arttırılacak?

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

Maaşlara her yıl seyyanen zam yapılacak mı?  Seyyanen zam nedir?