28 / 04 / 2024

77 bin TL olan iPhone 14 Pro Max 7 bin TL'ye satılıyor: Replika cep telefonu alınır mı?

77 bin TL olan iPhone 14 Pro Max 7 bin TL'ye satılıyor: Replika cep telefonu alınır mı?

Artan döviz kuru oranları, sıfır telefon almayı giderek zorlaştırıyor ve bu durumda replika telefonlar ortaya çıkmış durumda. Ancak, replika telefonların alınması doğru bir tercih mi? İşte ayrıntılar...



Son zamanlarda artan döviz kuru ve vergi oranlarıyla birlikte, sıfır telefon satın almak giderek zorlaşıyor. Bu durumda, ikinci el telefon satın almak en mantıklı seçeneklerden biri haline geliyor. Ancak bu konuda başka bir boyut daha var: replika veya sahte telefonlar. Eğer aktif bir sosyal medya kullanıcısıysanız, muhtemelen replika telefon reklamlarıyla karşılaşmışsınızdır. Peki, ShiftDeleteNet'ten Yakup Kaan Orman kaleme aldığı yazıda bu sorunun yanıtını verdi.

iPhone 14 Pro Max fiyatı ikiye katlandı: Asgari ücretlinin iPhone 14 Pro max almak için kaç saat çalışması gerekiyor?REPLİKA TELEFON ALINIR MI? 

"Haberimizdeki sebepleri sıralamadan önce bu soruya net cevabımızı verelim. Tabiki de hayır. Biz ShiftDelete.Net ailesi olarak hiçbir kullanıcıya replika, sahte telefon almayı ve kullanmayı tavsiye etmiyoruz. Çünkü en başta bu telefonlar sizin ve sevdiklerinizin sağlığını tehdit ediyor."

Replika telefonlar, aslında eski telefonlardan alınan sağlam parçaların bir araya getirilerek oluşturulan cihazlardır, genellikle Çin gibi ülkelerde üretilirler. Bazı kullanıcılar için "eski telefonların parçalarını bir araya getirerek yeniden yapıyorlar, zararlı olmayabilir" şeklinde bir algı oluşabilir. Ancak bu algı tamamen yanlıştır. Unutmayın ki, bir telefona özel olarak üretilen bir parça başka bir telefonda doğru şekilde çalışmayabilir.

Bu replika telefonler için kullanılan eski parçalar bir araya getirilir ve genellikle merpen altı tabir edilen yerlerde, o dönemde popüler olan telefonlara benzer şekilde monte edilir. Sonra da dünyanın çeşitli yerlerindeki toptancılara dağıtılır. Replika cihazlar, tasarım veya AR-GE gibi çalışmalardan geçmezler ve laboratuvar ortamında test edilmezler.


Geri Dön