19 / 05 / 2024

8 oda başkanı Meclise girdi, 6sı kaybetti!

8 oda başkanı Meclise girdi, 6sı kaybetti!

TOBBa bağlı oda ve borsalardaki görevlerinden istifa edip milletvekili olma yarışına giren 14 başkandan 8i Meclise girdi. Bunlar arasında Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, gibi isimler yer aldı....



TOBBa bağlı oda ve borsalardaki görevlerinden istifa edip milletvekili olma yarışına giren 14 başkandan 8i Meclise girdi. Bunlar arasında Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez,  Adana  Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş ve  Ankara  Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün gibi isimler yer aldı.

TÜRK iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bağlı oda ve borsalardan istifa edip milletvekili olma yarışına giren 14 başkandan 8i dün hedefine ulaştı. Milletvekilliği için görevini bırakan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de vekil seçildi. Milletvekilliği hayaliyle koltuğunu bırakıp, seçilemeyen başkan sayısı ise 6 oldu.

Ak Partiden 5 başkan
Ak Parti, aday adayı olan 28 başkandan 10 tanesini seçim listelerinde aday göstermişti. Bu 10 adaydan 5i milletvekili seçildi. Ak Partinin Gaziantep 4ncü sıra milletvekili Gaziantep Sanayi Odası eski Başkanı Nejat Koçer, Konyadan 6ncı sıradaki Konya Ticaret Odası eski Başkanı Hüseyin Üzülmez, Aydından Nazilli Ticaret Odası eski Başkanı Gültekin Kılınç, Tekirdağdan 2nci sırada yer alan Çorlu Ticaret Odası eski Başkanı Özlem Yemişçi, Diyarbakırdan 2nci sırada yer alan Diyarbakır Ticaret Odası eski Başkanı

Galip Ensarioğlu seçildi.
CHPnin milletvekili olan başkan sayısı ise 3 oldu. Adanadan 2nci sıradan aday olan Adana Sanayi Odası eski Başkanı Ümit Özgümüş, Ankara 2nci bölgeden 3ncü sıradan aday olan Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Sinan Aygün ve Sakaryadan 1nci sırada aday olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Engin Özkoç seçildi. Engin Özkoç, CHPnin Sakaryadan çıkardığı tek milletvekili oldu.

DİSK Başkanı da CHPde
Milletvekili adaylığı için görevini bırakan başkanlardan biri de DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebiydi. İstanbul 3ncü bölgeden CHPnin 3ncü sıra adayı olan Süleyman Çelebi de dün meclise girdi.

İSO Başkanının eşi de Mecliste

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçükün eşi Sedef Küçük de meclise girdi. Küçük, İstanbul 2nci bölgeden CHPnin 5nci sıradaki milletvekili adayıydı.

Hürriyet


Geri Dön