Sektörel

8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu 14 Eylül'de!

8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu, 14-16 Eylül tarihlerinde İstanbul'da, Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından gerçekleştirilecek.

 8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu, 14-16 Eylül tarihlerinde İstanbul'da, Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından gerçekleştirilecek.


TUCSA açıklamasına göre, derneğin, Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) koordinasyonunda 14-16 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği 8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu'na 36 ülkeden 200'e yakın uzman katılacak. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen ECCS Başkanı ve TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, sempozyumun iki tanesinin uluslararası camiadan, bir tanesinin de Karayolları Genel Müdürlüğü'nden olmak üzere çok önemli konuşmacıları ağırlayacağını vurguladı.


Konuklardan ilkinin Prof. Dr. Niels J. Gimsing olduğunu belirten Yardımcı, çelik köprüler alanında uluslararası duayenlerden biri olarak kabul edilen Gimsing'in Storebælt Köprüleri, Øresund Köprüsü, Messina Boğazı Köprüsü, Cebelitarık Boğazı Köprüsü, Stonecutters Köprüsü, Tayland Körfezi Köprüsü, Long Beach’deki Gerald Desmond Köprüsü ve Golden Gate Köprüsü’nün de aralarında bulunduğu dünyanın en gözde çelik köprülerine danışmanlık yaptığını ifade etti.


Sempozyumun bir diğer konuğunun ise Çin'den geldiğini bildiren Yardımcı, Prof. Dr. Chen Baochun’un, Çin’deki CFST  Kemer Köprü Standart Çalışmaları ve Uygulamalar  konulu özel bir sistemi sempozyum katılımcılarına anlatacağını bildirdi.


Prof. Dr. Yardımcı, çelik köprüler konusunda Türkiye'deki en yetkin kamu kuruluşu olan Karayolları Genel Müdürlüğü’nün de sempozyumu desteklediğini vurgulayarak, "Karayolları Genel Müdürlüğü, gerek sempozyumda bildiri sunarak gerek Üçüncü Köprü ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Teknik Gezileri'nin şantiye organizasyonunu üstlenerek ve gerekse de sempozyumun davetli konuşmacısı olarak TUCSA'nın yanında yer alıyor" ifadelerini kullandı.


Sempozyum için 36 ülkeden 170 bildiri özeti toplandığını ve 94 bildirinin Bilim Kurulundan "olur" aldığını aktaran Yardımcı,  bildiri metinleri ve davetli konuşmacıların sunumlarının seminer sırasında katılımcılara verilecek olan "8. Çelik Köprüler Sempozyumu Bildiriler Kitabı"nda toplandığını bildirdi.


Sempozyumda gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapmasında, ilk gece tekne turu ile İstanbul Boğazı'na açılacak olan katılımcılar ikinci gece yani 15 Eylül Salı akşamı da Adile Sultan Sarayı'nda ECCS'den gelen konuklar ve 13 ülkeden ödül kazanan proje müelliflerinin de katılımıyla görkemli bir gala yemeğinde buluşacak.


Gala yemeğinde ECCS’nin Charles Massonnet Ödülü’de sahibini bulacak. Ödül, ECCS’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa’da çelik yapılarla ilgili teknik çalışmalara ve ECCS’in bu yöndeki çalışmalarına katkıda bulunanlara verilecek. Yine Gala yemeğinde, iki kez ECCS Başkanlığı yapan ve 60 yıllık ECCS’in ilk ve tek kadın başkanı olan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı'ya da şükran plaketi verilecek. ECCS’in 60. Yılı dolayısıyla önceki başkanlara ve genel sekreterlere de şükran belgesi sunulacak.


-Tasarım ödülleri sahibini bulacak

 ECCS'in en önemli etkinliklerinden Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri Töreni (European Steel Design Awards Ceremony) 15 Eylül'de gerçekleştirilecek.  Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri Töreni ile 13 ülkeden gelen projelerden 10 projenin paydaşları "Awards of Merit" ödüllerini, uluslararası jüri tarafından belirlenen üç proje de "Awards of Excellence" ödüllerini alacak.


Bu arada, ECCS tarafından düzenlenen Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri’nin devamı niteliğinde, Türkiye dahil beş ülkeden gelen öğrenci projeleri de başarı ödüllerini alacak. Katılımcılara, yarışmaya katılan projeleri içeren "ECCS Steel Design Awards 2015" kitapçığı da dağıtılacak.


 

AA