27 / 04 / 2024

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.



Fatih Süleymaniye’deki Şemsettin Gürani Sokak’ta yer alan dini yapı, 11-12. yüzyıl Bizans dönemi kiliselerinden. Tarihi yapı, Fatih Sultan Mehmed’in hocası ve İstanbul’un ilk müftüsü olan Molla Gürani tarafından 1484’te camiye dönüştürülmüştü.

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; Vefa semtinde yer alan, 1833’te meydana gelen yangınla harap hale gelen ve çeşitli dönemlerde onarılmaya çalışılan cami, uzun süredir kaderine terk edilmişti. 

600 GÜN SÜRECEK 
Molla Gürani Camii, önümüzdeki günlerde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilecek.  İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, “Molla Gürani Camii’nin 2017 yılının son günlerinde kurul kararları alınmıştı. Biz de ihalesini yaptık. İhale geçtiğimiz hafta neticelendi. Bir firma ile sözleşme yapılarak 23 Mart günü yer teslimi yapıldı. Firma orada onarım çalışmalarına başlayacak. Yaklaşık 600 günlük bir süre verdik. Bu da 2019’un sonları, 2020’nin ilk aylarına tekabül ediyor” dedi.


Geri Dön