28 / 07 / 2024

84 yaşındaki hayırsever, Tokat'ta okul yaptıracak!

84 yaşındaki hayırsever, Tokat'ta okul yaptıracak!

84 yaşındaki hayırsever Kemal Arat, Tokata 18 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak. Tokat Valisi Şerif Yılmaz, hayırsever Kemal Arat ile Karşıyaka Mahallesinde yaptırılacak 18 derslikli ilköğretim okulunun protokolünü imzaladı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


 

Vali Yılmaz, Tokat adına güzel bir davranışın imza töreninde bir arada olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İl genelinde hayırseverlerimizin eğitime yaptığı katkıyı, zaman zaman yaptığımız açılışlarda sizler de görüyorsunuz. İl merkezinde uzun yıllardan belli müstakil, kendi adına okul yaptıran bir hayırseverimizle buluşmamıştık. Bugün ilimiz Karşıya Mahallesinde Malkaya mevkisinde 18 derslikli müstakil ilköğretim okulu yapmak üzere hayırseverimiz Kemal Arat Amcamız, daha önce Ticaret Odası Başkanı, Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız görüşmede kendisinin böyle bir okul yaptırabileceğini belirtmiş, bunun kendi adına olması yönünde bizden bir talebi olmuştu. Arkadaşlarımızla yaptığımız incelemeler sonucunda birtakım arsalarla, imarla ilgili düzenlemeler sonrasında şehrimizin de gelişme yönünde ihtiyacımız bulunan bir alanda okul inşaatına başlamak üzereyiz. Bugün imzasını attık. Diğer işlemleri süratle devam ettiriyoruz."

Hayırsever Arat ise yapılacak ilköğretim okulunun Tokata hayırlı olmasını diledi. Valilik makamındaki törene, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ile Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek de katıldı.

AA

 


Geri Dön