28 / 04 / 2024

86 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! Ehliyet ve kimliklerde resmen yeni dönem başlıyor!

86 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! Ehliyet ve kimliklerde resmen yeni dönem başlıyor!

Tam tamına 86 milyon vatandaşı ilgilendiriyor... Ehliyet ve kimliklerde resmen yeni dönem başlıyor... Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nüfusmatik cihazının açılışını gerçekleştirirken ehliyet ve kimliklerde yeni dönemin başladığını söyledi.

İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, İstanbul Fatih'te yer alan bir alışveriş merkezinde Nüfusmatik cihazının açılışını yaptı. Verilen detaylara göre, Süleyman Soylu'ya, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da eşlik etti. Alışveriş merkezlerinde ve havalimanlarında vatandaşların kullanımı için hazırlanmış olan Nüfusmatik cihazı pek çok kişi tarafından da merak ediliyor.

86 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! Ehliyet ve kimliklerde resmen yeni dönem başlıyor!

'DEVRİMSEL İŞLER YAPTIK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada nüfusta devrimsel işler yaptıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konu ile ilgili cümlelerinin devamı şu şekilde: "Yine bir şey daha yaptık o da şu; yerli ve milli pasaportu ürettik. Allah nasip etti, ortasına da Ayasofya'nın resmini koyduk. Bütün değerlerimizi, bütün kültürel mirasımızı, tarihi mirasımızı onu da yeniden gözden geçirdik." dedi.

Açıklamasın da şu anda yerli ve milli pasaport ürettiklerini kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Birkaç ülkede darphane vasıtasıyla bunları hazırlamaya özellikle Kıbrıs Türk Devleti'nin, ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demiyorum Kıbrıs Türk Devleti diyorum Kıbrıs Türk Devleti'nde pasaportlarını biz üretiyoruz. Zannediyorum Libya hazırlıkları da bizden yapılıyor. Diğer Azerbaycan ile ilgili hazırlıklar da bizden yapılıyor. Artık akıllı pasaport, çipli pasaport ithal ederken, bugün akıllı pasaportu ihraç eden bir ülke durumuna geldik." dedi.


Geri Dön