28 / 04 / 2024

9 ayda 272 inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

9 ayda 272 inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre. 7 Eylül itibariyle 2014 yılında en az 272 inşaat işçisi yaşamını yitirdi. Raporda inşaatlarda çalışan ve yaşamını yitiren 272 işçinin tamamına yakınının taşeron olarak çalışıldığı tespit edildi.




Işçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre. 7 Eylül itibariyle 2014 yılında en az 272 inşaat işçisi yaşamını yitirdi. Raporda inşaatlarda çalışan ve yaşamını yitiren 272 işçinin tamamına yakınının taşeron olarak çalışıldığı tespit edildi. 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, basın ve meslek örgütlerinden derlediği veriler ışığında hazırladığı raporunu açıkladı. Açıklamada, Torun Tower, 3.Köprü. Hes'ler, kentsel dönüşüm ve ışıltılı binaların işçi ölümleri üzerinden yükseldiği belirtildi. Açıklamada, "Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşı olan ve yıldızı AKP Hükümeti döneminde parlayan bir patron Aziz Torun, Torun Tower inşaatı için 24 saat çalışma izni çıkaran Devlet, "bu yoğunluğun içerisinde baktığınız zaman bir anlamda da kazanın l olmaması büyük bir şans diyesim geliyor' diyen bir Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve her iş cinayetini "fıtrat/kader' olarak açıklayan bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Tam da bu durum inşaatlarda yaşanan iş cinayetlerini özetliyor. Tabi Cumartesi günü yaşanan işçi katliamı bir bütün olarak inşaat işkolunda yaşananların bir parçası" denildi. 


Güne Bakış


Geri Dön