9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!
İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.
Üniversitelerin endüstriyel tasarım, mimarlık ve sanat bölümü öğrencileri ile sektör profesyonellerinin katılımına açık olan 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun istekle başvuru süresi uzatıldı. Yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklanan yarışmada, başvuru projeleri Türkiye’nin önde giden mimar ve iç mimarlarının yanı sıra değerli akademisyenlerden, sektör temsilcilerinden ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği yetkililerinden oluşan bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek.
9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın sonucuna göre “Profesyonel” ve “Öğrenci” kategorilerinde dereceye girenlere toplam 86 bin TL’lik para ödülü verilecek. Yanı sıra her iki kategori içinden de ilk üçe giren tasarımcılar, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yurt dışı tasarım eğitimi bursu alabilecek.
Türk doğal taş sektörünün sürdürülebilir bakış açısıyla büyümesine ve gelişmesine katkı sunulması amaçlanan yarışmaya; “Mimari, Kentsel Alanlar, Dekoratif Ürünler, Mobilya, Yaşam Alanları (Duvar, Zemin) için Yeni Yaklaşımlar ve Uygulamalar, Banyo ve Mutfak, Kamusal Alan Heykelleri” başlıklarından sadece biri ile katılabiliyor. Yarışmada Türk doğal taşlarının kullanılması zorunluyken, toplam maden ihracatında 1,8 milyar dolarlık yer kaplayan mermer, traverten, granit, oniks, kayağan taşı, kireçtaşı, andezit, bazalt kullanımı ise öncelikli materyaller oluyor.
Ödüllerin, Türkiye’de tasarım kültürüne neden olması ve Türk tasarımcılarının dünyaya tanıtılmasına katkı sunan Design Week Turkey (Türkiye Tasarım Haftası) 2020 kapsamında sahiplerine teslim edilecek.
9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması jüri üyeleri;
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Mimar Akın Gölcük, Çinici Mimarlık Kurucusu Mimar Can Çinici, NUN|Architecture & Design Kurucusu Mimar Celaleddin Çelik, GMW MIMARLIK Ortağı Mimar Dicle Demircioğlu, DGA-Dila Gökalp Architects Kurucusu Mimar Dila Gökalp, Tekeli-Sisa Mimarlık Ortağı Dilgün Saklar, EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, Arkitera Mimarlık Merkezi Genel Koordinatörü Emine Merdim Yılmaz, Ege Maden İhracatçıları Birliği TİM Delegesi Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Mimar Feza Ökten Koca, MTM Mimarlık Kurucusu Mimar Hasan Kıvırcık, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yurdakul, Editör ve Mimar Neslihan İmamoğlu, Mimaristudio Kurucu Ortağı Mimar Önder Kul, YTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Pınar Sipahi, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Recep Coşkun Bozanlı, Işık Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Saltuk Özemir, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Alkan, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği TİM Delegesi Vedat Öksüz, IGLO Architects Kurucu Ortağı Mimar Zafer Karoğlu ve İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Zeynep Yazıcıoğlu Halu