Turizm

9 günlük Kurban Bayramı tatili rezervasyonları yüzde 30 arttırdı!

Kurban Bayramı yurt içi tatil rezervasyonları 2022 yılına göre yaklaşık yüzde 30 arttı.  " diye belirtti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya,"Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında genel olarak bayram tatili rezervasyonlarında yurt içinde yüzde 30'a yakın bir artıştan söz edebiliriz." diye belirtti.

Bağlıkaya, onuya ilişkin yaptığı açıklamada seçimlerin bitmesinden sonra iç turizmde yavaş yavaş başlayan hareketliliğin okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatili ile daha da artacağını ifade etti.

Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasının turizm canlılığıda olumlu yansımaları olacağını söyleyen Bağlıkaya, 1,5-2 milyon kişinin yurt içinde tatil yapacağını öngördüklerini kaydetti. İşte detaylar...

EN ÇOK 4 VE 5 GECELİK PAKETLER İLGİ GÖRÜYOR!

Bağlıkaya, bayram tatilinde daha çok 4 ve 5 gecelik paketlerin ilgi gördüğünü ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında genel olarak bayram tatili rezervasyonlarında yurt içinde yüzde 30’a yakın bir artıştan söz edebiliriz" dedi. Yurt içinde kıyı destinasyonları ve kültür turlarına ilgi olduğunu söyleyen Bağlıkaya, "Bununla birlikte yurt dışı turlarında da vizesiz gidilebilen ülkelere talep bulunuyor." diye konuştu.

EGE VE AKDENİZ BÖLGESİNE TALEP

Bayram tatilinde yurt içinde Ege ve Akdeniz Bölgesi'ne talebin fazlalaştığına vurgu yapan Bağlıkaya, "Kapadokya, GAP ve Karadeniz bölgelerine kültür turları hareketliliği beklediklerini söyledi.

Kurban Bayramı rezervasyonlarında kıyı destinasyonlarında Side, Belek, Kemer, Antalya'da Alanya, Kaş öne çıkarken, Ege'de Marmaris, Kuşadası, Bodrum, Didim, Fethiye'nin öne çıktığı bilgisini aktaran  Bağlıkaya, "İstanbul'a yakın destinasyon olarak Bolu, Sapanca, Abant bölgelerine talep oluyor." dedi.

Kültür turlarında Karadeniz turları, Ege, Akdeniz Bölgesi, Kuzey Ege bölgesi, Kapadokya bölgesinin talep gördüğünü aktaran Bağlıkaya, "Yurt dışı tarafında ise Balkan turları çok yoğun talep alıyor. Bununla beraber Şarm el Şeyh, Uzak Doğu ve Fas destinasyonları da yoğun ilgi gören noktalar arasında" diye belirtti.

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Firuz Bağlıkaya, tatil fiyatları baz alındığında, ulaşım ve konaklama maliyetlerindeki yükselişten kaynaklı olarak genel anlamda fiyatların arttığını fakat seyahat acentelerinin her bütçeye uygun paketler hazırladığını ifade ederek "Dolayısıyla vatandaşlarımız, avantajlı tatil seçenekleri başta olmak üzere istedikleri paketleri seçebiliyor." diye uyardı.

Satın alınan tatilleri TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinden alınması herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, "Turizmde özellikle dijital rezervasyon olanaklarının gelişmesiyle birlikte bu alanda suistimal ve sahtecilik olaylarıyla daha sık karşılaşılıyor. Bu tür durumlar özellikle bayram dönemleri, yüksek sezon gibi talep yoğunluğunun yaşandığı dönemlerde daha da artıyor" dedi.

Bağlıkaya, TÜRSAB olarak, ülkenin dört bir yanında denetim birimleri ile sahte tur düzenleyenlerin ve sahte acentelerin önüne geçmek için büyük bir gayret gösterdiklerini bildirdi.

TOKİ Bilecik projesi için yeni tarih resmen açıklandı! 287 konutluk yeni projede son dakika!

Merkez Bankası resmen açıkladı! Tüketici kredilerinin 395 milyar 213 milyon 151 bin lirası konut!