02 / 08 / 2024

9 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

9 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32620 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kastamonu, Amasya, Bingöl, Kütahya, Niğde, Mersin, Manisa, İstanbul ve Samsun'da bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.  İşte detaylar...



Kastamonu, Amasya, Bingöl, Kütahya, Niğde, Mersin, Manisa, İstanbul ve Samsun'da bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı. 

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Bugünkü 32620 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı,'na göre, Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun'da sınır ve koordinatları belirlenmiş olan alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verildi. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında ya da Hazinenin özel mülkiyetinde olan  taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacak.

9 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

İSTANBUL'DA BU AY 493 BİN METREKARELİK ALAN ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILDI


Haber Global'den Ertan Altan da geçtiğimiz günlerde orman alanları ile ilgili olarak kaleme aldığı yazısında Mega kent İstanbul'da 493 bin metrekarelik alan bu ay içerisinde orman sınırları dışına çıkarıldığını ve şehre dahil edildiğini belirterek, İstanbul'un genişleme sürecine mercek tutan araştırmaların kentin bağlı köylerin "kırsal mahalle" statüsü ile nasıl büyüdüğünü de sözler önüne serdiğini kaydetmişti.


9 ilde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mega kent İstanbul’da orman sınırları dışına çıkarılan alanlarla ilgili kararname bu ay yayımlanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu kararnameye göre Beykoz ilçesi sınırları içerisindeki Cumhuriyet, Çayağzı (Riva), Bozhane, Çengeldere, Elmalı, Gümüşsuyu, Örnekköy, Tokatköy, Zerzevatçı yerleşimleri orman sınırları dışına çıkarılmıştı. Böylece söz konusu kararla İstanbul’da 493 bin metrekarelik alan şehre dahil edilmiş oldu.

6831 Sayılı Orman Kanunu’nda 2021'de gerçekleştirilen düzenlemeye göre orman olarak muhafazasında yarar görülmeyen, üzerinde ağaç toplulukları olmayan ormancılık faaliyetleri ve ekonomisi yönünden orman kurulmasında fayda olmayan bölgelerle 2018 tarihi itibarıyla üzerinde yerleşim yeri bulunan yerler orman alanlarının dışına çıkarılabiliyor.

 

İzmir'de yeni konut projesinde 2+1 evlerin fiyatları 16-25 milyon TL arasında! Bu rakamı kim verebilir? 

Garanti BBVA son tarih 31 Ağustos diyerek duyurdu, hesaplara maaşa ek 15 bin TL yatırılacak!

Bodrum ve Marmaris esnafı 'fahiş fiyat algısından' rahatsız! Esnaf haklı mı yoksa gerçekten fahiş fiyat var mı?


Geri Dön