Ekonomi

9 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi! Evde bakım maaşı Nisan'da bayramdan önce erken yatacak mı?

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı nasıl sorgulanıyor? Nisan ayı evde bakım aylığı ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar!Evde bakım maaşı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli, hasta ve yaşlı olan vatandaşlar için bakımını üstlenen yakınlarına her ay verilmektedir

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Nisan ayının ortasına kadar geldiğimiz şu günlerden araştırılan konu başlıklarından birisi de evde bakım maaşı olmaktadır. Evde bakım maaşı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli, hasta ve yaşlı olan vatandaşlar için bakımını üstlenen yakınlarına her ay verilmektedir. Nisan ayının ortalarına kadar yaklaştığımız bu zamanlarda evde bakım maaşı ödeme takvimi sorgulanıyor. Ödemeler İl bazında gerçekleşecek olan tarihler farklı olabiliyor. Bu bilgilere ek olarak da Ramazan Bayramı'nın da yaklaşması ile erken ödeme olup olmayacağı da araştırılıyor.

Peki “Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı Nisan ayı ödemeleri ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı hakkında araştırılan ayrıntılar...

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NİSAN AYI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Evde bakım parası ödeme işlemleri her ayın 15’inde ödenmeye başlanıyor ve ay sonuna kadar ödemelerin tamamı da hesaplara geçmiş olacak. Nisan ayı evde bakım parasının da bayramdan önce yatırılıp yatırılmayacağı konusu henüz resmi bir açıklamaya kavuşmadı. Nisan ayı ödemelerinin de 15'i gibi başlayıp ve ayın 30'una kadar tamamlanması öngörülüyor.

2023 EVDE BAKIM YARDIMI NE KADAR?

2023 yılında asgari ücret ile birlikte pek çok ödemede artış yaşandı. Buna göre evde bakım yardımı da 3.336 TL’den 4.336 TL’ye yükseltildi.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA EKRANI EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım aylığı ödemeleri e-Devlet sistemi ekranından T.C. kimlik numarası ve şifresi ile öğrenilebiliyor.

Evde bakım maaşını öğrenmek için ikinci bir yöntem de telefonların SMS bölümüdür. SMS ile sorgulama yapılabiliyor. Ödemelerini Ziraat Katılım Bankası ile alanlar cep telefonlarının mesaj yerine BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilir. Mesaj göndermeniz kapsamında 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.