30 / 04 / 2024

9. Türk Arap Ekonomi Forumu İstanbul'da düzenlenecek!

9. Türk Arap Ekonomi Forumu İstanbul'da düzenlenecek!

Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun (TAF) 9. toplantısı, 28 - 29 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. "9. Türk-Arap Ekonomi Forumu" (TAF'2014), Türkiye ve Arap ülkeleri arasında bankacılık ve finans dünyasının geleceğini değerlendirecek...




Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun (TAF) 9. toplantısı, 28 - 29 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.


TAF açıklamasına göre, Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun 9'uncu toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Arap Birliği resmi desteğinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Borsa İstanbul, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal Group tarafından, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde, 28 - 29 Mayıs'ta, İstanbul'da gerçekleştirilecek.


Son 10 yılda Türkiye'nin siyasi ve ekonomik ilerlemesine paralel olarak gelişen ve bölgesinde bir "istikrar" sembolü olan TAF, 2014 yılında da "iş, yatırım ve diplomasi" etkinliği sıfatı ile bölge ülkelerinin ekonomik yakınlaşmasına hizmet edecek. Bu anlayışla düzenlenecek "9. Türk-Arap Ekonomi Forumu" (TAF'2014), Türkiye ve Arap ülkeleri arasında bankacılık ve finans dünyasının geleceğini değerlendirecek. Gayrimenkul, müteahhitlik, enerji, gıda, tarım, turizm, sağlık, lojistik, üretim ve hizmet sektörlerinde de önemli işbirliği ve yatırım olanakları katılımcılarla paylaşılacak.


 TAF'2014, "dünyada ve bölgesinde ekonomik olarak daha güçlü bir Türkiye" temel hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Türk ve Arap işadamlarının 3. ülkelerde işbirliği yapmalarını hedefleyen Forum, bu doğrultuda Türk işadamının, önemli başarılara imza attığı ülkelerde Arap yatırımcılarla hareket etmesini sağlamak için Orta Asya ülkelerini de platforma davet ederek hizmet alanını genişletiyor.


Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden üst düzey temsilcilerin, söz konusu ülkelerde gerçekleştirilecek proje ve yatırım imkanlarını sunacağı TAF'2014, ikili görüşmeleri öne çıkaran yeni programı ile bölge işadamlarına daha verimli bir çalışma imkanı da sunacak.



AA


Geri Dön