Kent Haberleri

90 bin işçiye kadro konusunda flaş bir gelişme yaşandı! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Taşerona kadro çalışmasında yaşanan gelişmelerin ayrıntıların merak ediliyor. Sözleşmeliye kadro, asgari ücret ara zammı, geçici işçiye kadro, 3600 ek gösterge vr EYT gelişmelerinden sonra gözler taşerona kadro düzenlemesi kapsamında atılacak adımlara çevrildi. Çalışmanın büyük kısmını hallettik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kamudaki taşeronların planlamasını yaptık ve önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını hallettik. Seçimden sonraya kalır diye tahmin ediyorum. Çözüme kavuşturacağımız konulardan birisi bu."

GEÇİCİ İŞÇİ KADRO ALDI

En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin Türk Lirası’na yükseltilmesiyle beraber geçici işçilere kadro düzenlemesini kapsayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstiklal Madalyası Verilmiş Olanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Maaşı Bağlanmasına İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, muharip gazilerin aylıkları arasındaki farklılıklar giderilecek ve asgari ücretin net tutarında ücret ödemesi yapılacak.

İşte detaylar...

BAŞKAN ERDOĞAN VE TÜRK-İŞ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Daha sonra, Atalay görüşmeye ilişkin, "Ülke seçimi konuşuyor ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi. Ana başlık oydu ve Cumhurbaşkanının yaklaşımı olumlu olması nedeniyle Çalışma Bakanlığına talimat verdi. Şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştireceğiz” şeklinde ifade etti.

90 BİN TAŞERONA KADRODA SON DURUM

90 bin taşeron işçi kadroya geçmeyi beklerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı takviminde öncelikli olarak geçici işçi problemi yer alıyor. Bu problemin çözülmesinden sonra sırada taşerona kadro masaya gelecek.

Bakan Vedat Bilgin konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada 1 milyon işçiye daha önceki yıllar kadro verildiğini ve o düzenlemeden 90 bin işçinin yararlanmadığına söyledi.

Bakan Bilgin açıklamasında " Bu işçilerin sorunlarının kasım ayında ya da daha erken çözüme kavuşturacağız. 90 bin işçinin kadroya alınması için düzenlemeler devam ediyor” şeklinde konuştu.

BİM’de iğneden ipliğe indirim var! Bornoz 270 TL’ye, masa örtüsü 110 TL’ye buharlı temizleme makinesi 300 TL’ye düştü!

ŞOK’ta yüzlerce indirim bir güne sığdı! Yeşil zeytin 27 TL’ye, pilavlık pirinç 17 TL’ye, borcam tencere 100 TL’ye düştü!

Ziraat Bankası’ndan son çağrı yapıldı! Başvurana geri ödemesiz bin TL verilecek!