Kent Haberleri

90 bin taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen duyurdu! Taşerona kadroda son durum!

Taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmeleri sözleşmeli işçiler tarafından merakla araştırılıyor. Peki taşeron maaşları kaç lira? Mevsimlik işçiye kadro var mı? Taşerona kadroda son durum ne? İşte sözleşmeli işçilerin merak ettiği o ayrıntılar... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesi ile ilgili olarak düzenleme çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı

Taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmeleri sözleşmeli işçiler tarafından merakla araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 90 bin taşeron işçiye kadro verilmesi ile ilgili olarak düzenleme çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçilere kadro ile ilgili açıklamasında "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi" ifadelerini kullanı ve bu problemleri Kasım'da ya da daha erken çözmüş olacaklarına dikkat çekti.

 

Taşeron olarak çalışan işçiler maaş durumunu da merakla araştırıyor. Kadroya alınacak taşeron işçilerin maaş durumuyla beraber sosyal haklarında da iyileştirmeye gidilecek. 

Peki taşeron maaşları kaç lira? Taşerona kadroda son durum ne? İşte sözleşmeli işçilerin merak ettiği o ayrıntılar...

Taşeron maaşları kaç lira 2022?

2022 yılı itibarı ile işçi maaşları, asgari ücrete gelen zamlarla beraber yükseldi. Devlet dairelerinde çalışan kamu personeline yapılan yüzde 30’luk zamdan sonra işçi maaşlarında da artış yaşandı. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda işçi statüsünde çalışan işçilerin 2022'de maaşlar da yapılan zamlardan etkilendi. 2022 yılı itibarı ile kamu işçisi maaşları 6 bin 429 Türk Lirası'na yükseldi. 

İlave tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? 

2022'de kamu görevlilerinin maaşlarına yapılan zamların ardından, taşeron işçilere ödenecek tediye tutarı da belirlendi. Tediye miktarları, 13 günlük taksitler şeklinde ödeniyor.

Taşeron işçilere verilen tediye ödemeleri, senelik olarak ödemesi yapılan ikramiyeler. Tediye; ek ikramiye ya da ilave ödeme anlamına geliyor. Tediye ödemeleri, devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda, belediyeye bağlı şirketlerde veya bizzat belediye bünyesinde çalışan işçilere ödeniyor. Bu taksitlerden ilki Temmuz ayının 16’sında, ikinci taksit Aralık ayının 17’sinde işçilere ödeniyor. 

Mevsimlik işçilere kadro var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu soruya verdiği yanıtta, "İhtiyaç varsa mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin uzatılması konusunda bir imkan sağlayacağız. Başka bir yerden kurum işçi almasın veya yeni birisine, yeni bir taşerona vermesin işi" ifadelerini kullandı ve daha önce çalıştığı, bir bağlantısı olan, mevsimlik işçi sözleşmesi olan işçilere bu hakkın tanınacağını dile getirdi. 

Bakan Bilgin, "Yani o kurumun ihtiyacı olduğu zaman onların çalıştırılması ve çalışma sürelerinin uzatılmasını da kapsayan bir çalışma yapıyoruz" açıklamasında bulundu ve  geçici işçilerin çalışma süresinnin de 12 aya çıkarılacağını; 1 yıl çalışacak şekilde kurumlarında çalışma imkanı sağlanacağını belirtti. 

Tarım Kredi'de ayçiçek yağı 34 TL, çay 33 TL, peynir 69 TL! Tarım Kredi aktüel kataloğu 27 Kasım 2022 fiyat listesi

Motorine bu gece 82 kuruş indirim geliyor! Akaryakıtta indirim fırtınası! Opet, PO, Shell 27 Kasım 2022 fiyat listesi

Asgari ücret 2023 hesaplamalarında deprem üstüne deprem! Bu rakamları duyanın ağzı kulaklarına vardı! Hemen siz de bakın

Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşı kaç lira olacak? O rakamlar peş peşe hesaplandı! Şimdi siz de öğrenin...