Genel

90 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 13 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik konutlar kolay kurulumu ve fiyatları bakımından diğer konut tiplerinden ayrışmaktadır. Prefabrik evlerin özellikle fiyatları merak edilmektedir. İşte o merak edilenler…Buna ek olarak da imarsız arsaya maksimum 250 metrekare büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir

PREFABRİK EV İÇİN NE KADAR ARSA LAZIM?

Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla yüzde 5 imar izni olmalıdır. Buna ek olarak da imarsız arsaya maksimum 250 metrekare büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.

İşte prefabrik ev için sorulan diğer soru ve yanıtları…

90 METREKARE PREFABRİK EV FİYATI NE KADAR?

PREFABRİK EV YARDIMI NE DEMEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımı adı altında olan prefabrik ev yardımı; Prefabrik evlerin inşaat maliyetlerinin karşılanması için verilen yoksulluk sınırının altındaki konut sakinlerine yönelik bir finansman desteğine denir.

Yardım çerçevesinde 2022 yılında yoksul ve dezavantajlı kişilere toplam 11,5 milyar lira ödeme yapılacağı duyuruldu. İhtiyaç sahipleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak betonarme ev desteği dahil 200 bin lira destek alabilecek. Ev tamirat ihtiyacını karşılamakta güçlük çekenlere ev tamir yardımı için de 75 bin lira verilecek.

PREFABRİK EV YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu hane içerisinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmak ile birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi bazı özel şartlardan herhangi birini taşıması da bu yardımı almasındaki etken nedenlerden biridir.

PREFABRİK EV YAPMAK İÇİN İMAR İZNİ GEREKİR Mİ?

Prefabrik ev için de imar izni alınması gerekir. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine gidilerek ya da il özel idaresine başvurularak yapı ruhsatı alınabilir.

EYT'lilerin promosyon heyecanı! İşte promosyon miktarları!

Depremde binalar hangi yöne çöker? Depremde kaçıncı katlar tehlikelidir?