Kent Haberleri

900 TL – 2500 TL doğalgaz desteği ödemelerinden kimler faydalanacak?

Yılbaşına sayılı günler kala doğalgaz desteğine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Peki doğal gaz fatura desteğine zam gelecek mi? İşte detaylar... 

Doğalgaz fatura desteğinden faydalanan milyonlarca vatandaş yeni yılın gelmesiyle birlikte " Doğalgaza zam gelecek mi? Doğalgaz destek ödemeleri artacak mı? " sorularına yanıt arıyor. 

Yeni yıla sayılı günler kala doğalgaz zammı hakkında araştırmalar da başladı. Konuyla ilişkin resmi açıklamalar gündemde yer almaya devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önemli açıklamalarda bulundu ve "Doğal gaz ve elektriğe yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil" dedi. Peki doğalgaz desteğinden kimler faydalanıyor? 2023 doğalgaz fatura desteği ödemeleri artacak mı? İşte detaylar...

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, dar gelirli hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemi ödemeleri kasım ayında başladığını duyurmuştu.

Kış dönemine yönelik başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarıyla alınmaya başladığını kaydeden Bakan Yanık, "Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon liralık destek verdik" demişti.

Ödemeler başvurusu onaylanan bütüm hanelere sağlanıyor. Aralık ödemeleri ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Destek Programı'ndan daha fazla vatandaşın yararlanması için yeni düzenlemeler de yaptıklarını kaydeden Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemine ilişkin başvurular sürüyor" dedi ve şöyle devam etti: "Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek."

Bakan Yanık, "Vatandaşlarımız, e-Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek" dedi.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Doğalgaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Çocuk parası yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı? Çocuk Destek Bileşeni'nden kimler faydalanacak?

Emeklilere müjde! Bankalar peş peşe duyurdu! Borç kapatma kredisi fırsatı başladı! İNG, TEB, Akbank...

Son dakika! Bakan Muş'tan zincir marketlere yılbaşı zammı uyarısı!