Yeni Şirketler

‘Finanskent'te ilk arsa Halkbank'ın

Ataşehir'de kurulacak olan finans merkezi için ilk araziyi Halkbank aldı.

57 bin 461 metrekarelik araziye 223.4 milyon YTL ödeyen banka, bölgedeki bin 500 dolar olan arsa metrekare fiyatını da 3 bin 200 dolara çıkardı.

Merkez Bankası, SPK, BDDK ve kamu bankalarının İstanbul'a taşınması için gerekli yasa Meclis'e gelirken ilk harekete geçen kurum Halk Bankası oldu. Halkbank yeni finans merkezi olarak belirlenen İstanbul Ataşehir'deki TOKİ'nin sahibi olduğu 300 bin metrekarelik arazinin 57 bin 461 metrekaresini 223.4 milyon YTL bedelle satın aldı.

Taşınma kararı alındı

Halkbank'tan yapılan açıklamada genel Müdürlüğün İstanbul'a taşınması konusunun da gündemde olduğu belirtildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi: ‘Bankamız Genel Müdürlük birimlerinin bir arada çalışmasına imkan veren hizmet binası bulunamadığından halihazırda Ankara ve İstanbul'da bulunan 4 ayrı binada faaliyet gösteriyoruz. İstanbul'da tüm genel müdürlük birimlerinin bir arada faaliyet göstereceği yeni bir bina inşa ettirilerek, maliyet yönetiminin, birimler arası iletişim ve koordinasyonunun daha etkin bir düzeye çıkarılması hedefleniyor. Bu kapsamda, yeni genel müdürlük binası için İstanbul ili, Ataşehir semtinde inşa edilmesine karar verildi. Bu amaçla, mülkiyeti TOKİ'ye ait Ataşehir, Küçükbakkalköy mahallesinde bulunan arsanın, KDV, tapu harcı ve benzeri masraflar da dahil olmak üzere toplam 223.4 milyon YTL bedelle satın alınması karar verildi.'

İbrahim ACAR / Star