27 / 04 / 2024

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans " Sanayi Üretimi Beklenti Anketi "ne katılan ekonomistler, Haziran'da arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,83 artmasını bekliyor.



AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, haziran ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,83 artmasını bekliyor.


AA Finans'ın, TÜİK tarafından 8 Ağustos Cuma günü açıklanacak sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin beklenti anketi 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.


Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı arındırılmamış sanayi üretim endeksi beklentilerinin ortalaması yüzde 1,83 oldu. Ekonomistlerin haziran ayı için sanayi üretimi endeksi beklentileri, en yüksek yüzde 3, en düşük eksi yüzde 1,70 aralığında yer aldı.


Ankete katılan ekonomistlerin 6'sı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisini, 3'ü de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisini bildirdi.


Buna göre ekonomistlerin takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 2,27, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzdde 1,30 oldu.


Mayıs ayında sanayi üretim verilerine göre arındırılmamış sanayi üretim endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 artış kaydederken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1 azalmıştı.


AA


Geri Dön