Ekonomi

AB, Rusya'ya yönelik yaptırım listesini uzattı

Avrupa Birliği (AB) geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yönelik yaptırım listesine 30 yeni isim ve 7 kurum ekledi. Yaptırım uygulanan yedi şirket arasında Rus ordusuna silah ve savaş uçağı tedarik eden bir savunma müteahhitliği, seçim ve referandumlardan sorumlu Rusya Federasyonu Merkez Seçim Komisyonu ve Rus devlet anonim şirketi JSC Goznak yer alıyor

Avrupa Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, yaptırımlar listesinde "Ukrayna'nın dört bölgesinde sahte referandum düzenleyenler, silah üreticisi JSC Kalaşnikof'un en büyük hissedarı olan Rusya Savunma Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri, Endişe, savaş şunları içerir: ilgili dezenformasyon, eski ve şimdiki Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alan Ruzhnikov, siyaset bilimci Alexander Dugin, şarkıcı Yulia Chicherina, Nikolai Rastorguev".

Yaptırım uygulanan yedi şirket arasında Rus ordusuna silah ve savaş uçağı tedarik eden bir savunma müteahhitliği, seçim ve referandumlardan sorumlu Rusya Federasyonu Merkez Seçim Komisyonu ve Rus devlet anonim şirketi JSC Goznak yer alıyor. sorumlu olduğu güvenlik ürünleri üretiyoruz.

AB toplamda 1236 kişi ve 115 kuruma yaptırım uyguladı.

AB vatandaşları ve işletmelerin fon toplaması yasaklanırken, belirli kişiler varlıklarının dondurulmasına tabidir. Ayrıca AB'ye girmeleri veya AB'den çıkmaları da yasaklandı.

İngiltere'den Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yeni yaptırımlarla Rusya, bilgi teknolojisi danışmanlığı, mimarlık hizmetleri, mühendislik, reklam ve denetim hizmetleri ile belirli ticari işlemler için  yasal danışmanlık hizmetlerine erişimini kaybedecek. 

Açıklamada,  Rusya'nın endüstriyel ve teknolojik yetenekleri için büyük önem taşıyan 700'e yakın ürünün ihracatının İngiltere tarafından yasaklandığı ve bu ürünler arasında Rus imalat sektörünün üretimi için kritik olan yüzlerce ürünün bulunduğu belirtildi. 

Açıklamada, "İngiltere, Rus ekonomisinin kilit sektörlerini hedeflemek için uluslararası ortaklarla birlikte hareket ediyor. Yeni önlemler, güvenlik açıklarını hedef alarak ve önemli tedarik zincirlerini bozarak, Rus rejimi üzerindeki ekonomik baskıyı artıracak." denildi.

Rusya Merkez Bankası Başkanına da yaptırım
İngiltere'nin, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'veya yaptırım kararı aldığı vurgulanan açıklamada, Nabiullina'nın, Rus rejiminin Ukrayna'ya karşı yasa dışı savaşı yoluyla Rus ekonomisini yönlendirmede ve rubleyi Rusya'nın geçici olarak kontrol ettiği Ukrayna topraklarına yaymada etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Nabiullina'ya yaptırım uygulandı ve kişisel olarak varlıkları donduruldu, seyahat yasağına tabi tutuldu." denildi.

2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon prefabrik ev fiyatları ne kadar? 7 Ekim 2022 fiyat listesi...
Petrol üretiminin düşüş ABD'deki benzin fiyatlarında zam endişesini tetikledi!
New York Borsası bugünü düşüşle kapattı!